Belokoņs atbalsta «Dienas Grāmatas» vēsturisko romānu sēriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ar mecenāta un «Baltic International Bank» padomes priekšsēdētāja Valērija Belokoņa inicatīvu Banka kā viens no atbalstītājiem iesaistījies izdevniecības «Dienas Grāmata» vēstures romānu sērijas «Mēs. Latvija, XX gadsimts» tapšanā. Sērijā iecerēti trīspadsmit latviešu rakstnieku jaundarbi par Latviju XX gadsimtā, no kuriem ar Baltic International Bank atbalstu taps trīs autoru grāmatas — Noras Ikstenas, Gundegas Repšes un Ingas Ābeles romāni.

«Vēstures liecības veido mūsu identitāti. Tāpat kā uzkrātais finanšu kapitāls, arī literatūra ir nacionālais mantojums. Mums ir liels gandarījums par izcilo latviešu rakstnieku ieinteresētību radīt izpratnes tiltus starp cilvēkiem, laikmetiem un sabiedrībām, jo savu sakņu apzināšanās veido spēcīgas personības, kas gatavas sasniegt augstas virsotnes,» uzsver Baltic International Bank padomes priekšsēdētājs un mecenāts Valērijs Belokoņs.

Pirmā sērijas grāmata — Osvalda Zebra romāns «Gaiļu kalna ēnā» tika izdota 2014. gada augustā, un stāsta par 19.gs. beigu un 20.gs. sākuma notikumiem Latvijā. Sērijā jau izdoti arī Paula Bankovska romāns «18», Māra Bērziņa romāns «Svina garša» un aprīlī klajā nāks Gunta Bereļa romāns «Vārdiem nebija vietas». Grāmatu sērijas «Mēs. Latvija, XX gadsimts» iedvesmotāja ir rakstniece Gundega Repše.

Iesaistoties šajā projektā, Baltic International Bank turpina atbalstīt iesākto tradīciju — būtisku notikumu atspoguļošana caur nozīmīgu mākslas darbu prizmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu