ES Literatūras balvu saņem lietuviešu rakstniece Undine Radzevičūte

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lietuvas rakstniece Undine Radzevičūte (Undinė Radzevičiūtė) ieguvusi šā gada Eiropas Savienības (ES) Literatūras balvu. Šā gada uzvarētājus Eiropas Komisija paziņoja Londonas grāmatu gadatirgū otrdien.

Lietuvas rakstniece balvu saņēma par darbu «Žuvys ir drakonai» («Zivis un pūķi»), informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Lietuvā.

ES Literatūras balva šogad piešķirta vēl 11 autoriem no Austrijas, Francijas, Horvātijas, Itālijas, Īrijas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Slovākijas, Ungārijas un Zviedrijas.

Oficiāli balvas tiks pasniegtas Briselē 23. jūnijā. Katrs laureāts saņems 5000 eiro un tiks mudināts pieteikties finansējumam savu darbu tulkošanai.

«Eiropas Savienības balvas 2014» literatūrā ieguvējs pērn bija arī Latvijas rakstnieks Jānis Joņevs, kas balvu ieguva par grāmatu «Jelgava 94».

ES Literatūra balvu pasniedz kopš 2009. gada, un tās mērķis ir veicināt Eiropas laikmetīgās literatūras autoru darbu apriti Eiropā, kā arī veicināt Eiropas sabiedrību interesi par ārzemju autoru darbiem. ES balvu literatūrā atbalsta ES programma «Radošā Eiropa».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu