Pārizdota noderīga grāmata - «Kā saprasties ar suni?»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Grāmata «Kā saprasties ar suni» ir Stenlija Korena (Stanley Coren) meistardarbs, kas pirmo reizi latviski iznāca pirms vairāk nekā 10 gadiem, un grāmatnīcu plauktos jau izsenis tā vairs nebija. Tālab, lasītāju urdīta, izdevniecība «Avots» ir sarūpējusi izdevuma atkārtotu laidienu.

Stenlija Korena grāmatas par suņu uzvedību ir ārkārtīgi populāras visā pasaulē. «Kā saprasties ar suni» ir gluži vai sarunvārdnīca saziņai ar četrkājaino draugu. Tā kā suns nav apveltīts ar verbālām spējām, tas visu «sakāmo» izteic ar ķermeņa palīdzību; tālab autors paskaidro, ko tad īsti nozīmē katrs astes vēziens, kā tulkojamas tā ausu un acu kustības, kā īsti suns sazinās ar saimnieku, citiem suņiem, pat kaķiem, un kā tam «atbildēt» tā, lai dzīvnieks sacīto saprastu.

Izdevuma noslēgumā ir arī vizuālais glosārijs un «suņu valodas vārdnīca», kur tad uzskatāmā veidā atrodama un atmiņā atsvaidzināma jauniepazīto suņa uzvedības īpatnību nozīme. Grāmata ir praktiska, taču ne klaji didaktiska, tālab ies pie sirds arī tiem, kam interesē suns un šī fantastiskā dzīvnieka attīstība laikmetu lokos.

«Kā saprasties ar suni»
«Kā saprasties ar suni» Foto: publicitātes

Kā ievadā saka pats autors: Sapratne par suņu komunikāciju ļauj daudz precīzāk noteikt, kā tie jūtas, ko domā un ko ir iecerējuši. Tāpat tas palīdz dot komandas un kontrolēt suņu uzvedību. Tas nenozīmē, ka ar suni var risināt dziļas sarunas par dabas zinātnēm, filosofiju vai par jaunākajām Holivudas filmām. .. [Taču],

saprotot suņu izteiksmes veidu, varam izvairīties no parastiem pārpratumiem cilvēku un suņu starpā

Stenlijs Korens (1942) ir psiholoģijas profesors un neiropsiholoģijas pētnieks, kas plašākas publikas uzmanību guvis, publicējot jo daudzas ar vieglu humoru piesātinātas grāmatas par suņu inteliģenci, uzvedību un sadzīvi ar cilvēku, gadsimtiem mijoties.

Viņš arvien turpina pasniegt un pētīt tradicionālo psiholoģiju Britu Kolumbijas universitātē Vankūverā.

400 lpp., mīkstie vāki, 15x20cm.

www.avotsabc.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu