Mirusi britu kriminālromānu rakstniece Ruta Rendela

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu kriminālromānu rakstniece Ruta Rendela, kas pusgadsimtu ilgā literārā karjerā sarakstījusi vairāk nekā 60 grāmatu, sestdien mirusi 85 gadu vecumā, paziņoja viņas darbu izdevniecība «Penguin Random House».

Rendela janvārī pārcieta trieku un pēc tās kritiskā stāvoklī ārstējās slimnīcā.

«Mēs esam satriekti par viena no mūsu mīļākajiem autoriem zaudējumu. Mums viņas ļoti pietrūks,» teikts «Penguin Random House» paziņojumā.

Rendela bija pazīstama galvenokart ar psiholoģiskiem trilleriem, kuros viņa ieskatījās noziedznieku prātos, kā arī ar viņas darbu veiksmīgo televīzijas ekranizējumu «Rutas Rendelas noslēpumi» («The Ruth Rendell Mysteries»).

Šo darbu galvenais varonis bija Rendelas izdomāts jūtīgs policijas inspektors Redžinalds Veksfords, kurš figurēja jau viņas pirmajā romānā «From Doon to Death», kas iznāca 1964.gadā.

Vairāki Rendelas romāni ir izdoti arī latviski, piemēram, «Divreiz miris», «Kur gaisma dalās», «Līgavas māsa», «Lūgšanu koks», «Upurvilks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu