«Zvaigzne ABC» konkursā apbalvoti Jundzes, Eņģeles un Melgalves darbi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Apgāda «Zvaigzne ABC» rīkotā romānu konkursa «Nacionālais bestsellers» 1. kārtā žūrija apbalvojusi Arno Jundzi, Ilzi Eņģeli un Ievu Melgalvi.

Kā informēja apgādā «Zvaigzne ABC», konkursa žūrija lēma galveno konkursa balvu nepiešķirt, bet piešķirt divas vienāda apjoma godalgas 2000 eiro apmērā diviem darbiem, kas izpelnījās līdzvērtīgu žūrijas atbalstu. Godalgas saņēma Jundzes romāns ar pagaidu nosaukumu «Basketbolists un Bumbiņa» un Eņģeles romāns, kura pagaidu nosaukums ir «Skumjā vijole Gunta Nijole». Žūrija lēma piešķirt arī speciālbalvu 1000 eiro apmērā Melgalves romānam «Mēness teātris».

Konkursa mērķis bija veicināt tādu romānu tapšanu, kuri uzrunātu plašu lasītāju loku, kā arī veicināt latviešu literatūras apriti, atrast tai arvien jaunu potenciālo lasītāju loku, stiprināt latviešu literatūras prestižu lasītāju vidū un sniegt iespēju publicēties gan profesionāliem autoriem, gan jauniem talantiem. Konkursā bija iespējams iesniegt dažādos žanros - detektīvromāna, dēku romāna, dzimtas romāna, fantastikas romāna un citos - rakstītus darbus. Manuskriptu iesniegšana un vērtēšana noritēja anonīmi.

Šis bija pirmais šāda veida konkurss, ko rīkoja Apgāds «Zvaigzne ABC». Konkursā tika iesniegti 30 pilna apjoma romānu manuskripti. Romānu autori bija izmantojuši sniegto žanriskās daudzveidības iespēju, radot detektīvromānus, dzimtas romānus, fantāzijas un fantastikas romānus, dāmu romānus, trillerus un citu žanru darbus.

Laikā no 2015. gada janvāra līdz maijam ar konkursa darbiem strādāja žūrija piecu cilvēku sastāvā. Lasot iesniegtos darbus, tika vērtēti tādi kritēriji kā sižeta oriģinalitāte, mākslinieciskums, kompozicionālais veselums, kā arī spēja aizraut lasītāju un uzturēt intrigu līdz beigām. Žūrijas darba noslēgumā tika pieņemts lēmums par trīs romānu prēmēšanu un izdošanu. Interesi ir izraisījuši arī vairāki citi iesniegtie manuskripti, tāpēc to autoriem tiks piedāvāta sadarbība ar apgādu darba eventuālai publicēšanai.

Konkursa «Nacionālais bestsellers» 2. kārtā darbus ir iespējams iesniegt līdz šī gada 15. jūnijam. Otrās kārtas vērtēšana norisināsies līdz oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu