Ietaupām kopā ar Džeimiju!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Ietaupām kopā ar Džeimiju» ir jaunākā Džeimija Olivera grāmata latviešu valodā. Tā ir lieliska dāvana ikvienam, kurš vēlas aktīvāk darboties virtuvē, iemācīties gatavot gardas maltītes un vienlaikus iztērēt iespējami maz līdzekļu. Pārbaudītas receptes, intriģējoši padomi un dažādi pavārmākslas knifi: Džeimijs Olivers par ēdiena gatavošanu vienmēr stāsta saistoši, un pēc viņa receptēm gatavo visā Eiropā! Izmēģiniet paši!

Jau grāmatas ievadā populārais un atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers atklāj jaunā izdevuma būtību: šī grāmata domāta cilvēkiem, kas vēlas ēst gardi, bet vienlaikus izdot iespējami maz naudas. Dž. Olivers saka: «Pasaulē vislabāko ēdienu receptes nāk no sabiedrības slāņiem, kas atradušies grūtos finansiālos apstākļos, un ir tikai viens priekšnosacījums, lai arī jūs varētu ēst garšīgi, veselīgi un lēti, – jums jāiemācās gatavot pašiem!»

Ir pienācis laiks virtuvē darboties atjautīgi, iepirkties gudri un tērēt mazāk! Lieliskās, aizraujošās garšas un daudzi ēdieni ir radušies, iedvesmojoties no dažādu pasaules valstu virtuvēm. Bet svarīgākais ir tas, ka visi še aprakstītie ēdieni ir viegli pagatavojami, receptēm var uzticēties un tās ir pilnībā pieejamas jūsu maciņam. Grāmatā atrodami arī padomi, kā izveidot nepieciešamos krājumus, un te Dž. Olivers tēlaini apraksta pats savu virtuvi, saldētavu un ledusskapi, detalizēti izstāstot, kas, kā un kāpēc tur tiek uzglabāts. Tikpat atklāti tiek atvērtas arī pieliekamā durvis – gan krāsu foto, gan noderīgos aprakstos uzzinām, kādus krājumus savā mājā veido izslavētais šefpavārs. Arī padomi, kā labāk iepirkt produktus, ir izsmeļoši un noderīgi, sākot no ierosinājuma izmantot lielveikalu piedāvātās atlaides, labi uzglabājamus produktus iegādāties lielos iepakojumos, bet svaigo gaļu un dārzeņus pirkt tieši no audzētājiem. Jā, un lai gan mēs dzīvojam pasaulē, kur teju viss pieejams cauru gadu, noteikti pērciet sezonas preces īstajā laikā!

Saprātīga iepirkšanās ir tikai viens no vaļiem, uz kā balstīti šajā grāmatā ietvertie padomi, nākamais ir rūpīga plānošana, bet trešais – radoša pārpalikumu izmantošana. Sacepumi, karstmaizes, salāti un pat zupas no pārpalikumiem – tas izklausās mazliet dīvaini, taču atliek vien ielūkoties kādā no grāmatā atrodamajām 120 receptēm, lai siekalas saskrietu mutē un rastos vēlēšanās uz līdzenas vietas pašam izmēģināt vismaz kādu no tām.

Foto: publicitātes

Kā vienmēr, Džeimija Olivera piedāvātajās receptēs atrodamas visas pārtikas veidu grupas, līdz ar to pagatavotais ēdiens ir ne tikai sātīgs, bet arī veselīgs un sabalansēts. Ne velti latviešu valodā iznāk jau ceturtā Džeimija Olivera grāmata – iepriekš iznākušas «15 minūtes virtuvē», «30 minūtes virtuvē» un «Pikantais šefpavārs».

Džeimijs Olivers: «Pavārgrāmata, kurā no sākuma līdz beigām ir tikai vērtīgas gardu ēdienu receptes, ir pelnījusi atrasties jūsu plauktā, lai kas jūs būtu. Ceru, ka to lietosiet ne tikai jūs, bet vēlāk arī jūsu bērni. Tā noteikti būs manu bērnu pirmā pavārgrāmata!»

Lai iegūtu vairāk informācijas par ēdiena uzturvērtību, kā arī aplūkotu video, uzzinātu padomus par ēdiena gatavošanu un milzum daudz fantastisku ēdienu recepšu, apmeklējiet interneta vietnes jamieoliver.com un jamieshomecookingskills.

jamieoliver.com

No angļu valodas tulkojusi Inga Harmsone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu