Spānijā pārapbedītas rakstnieka Migela de Servantesa mirstīgās atliekas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Madridē pārapbedītas rakstnieka Migela de Servantesa mirstīgās atliekas, kas šogad tika atrastas klostera kapenēs, ziņo britu laikraksts «The Guardian». Servantesa pīšļi ceturtdien tika pārapbedīti gandrīz 400 gadus pēc viņa nāves. Tika atklāts bruņinieku romāna «Don Quixote» («Dons Kihots») autora piemineklis, kura pakājē Madrides mērs Ana Botella nolika lauru lapu vainagu.

«Tagad mēs varam teikt - Migel, misija izpildīta,» sacīja Botella.

Kā jau ziņots, janvārī pētnieki kapenēs Madridē uzgāja zārku ar Servantesa iniciāļiem. Viņi cerēja, kas tas palīdzēs beidzot atrast rakstnieka atdusas vietu.

Dokumentos minēts, ka Servantess apglabāts Madrides klostera kapelā dienu pēc nāves 1616.gada 22.aprīlī, taču precīza kapa atrašanās vieta nebija zināma.

Antropologa Fransisko Etkseberijas komanda pirms gada uzsāka pirmo nopietno Servantesa mirstīgo atlieku meklēšanu, izmantojot infrasarkanās kameras, 3D skenerus un ģeoradaru. Tie uzrādīja 33 iespējamās vietas, kur varētu atrasties kauli.

Servantess dzimis 1547. gadā netālu no Madrides. Viņš tiek uzskatīts par modernās literatūras aizsācēju, pateicoties viņa bruņinieku romānam «Dons Kihots», kas iznāca divās daļās 1605. un 1615. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu