Literārā belaša recepte jeb Kā blogeris par rakstnieku kļuva

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Domājams, Latvijā pagaidām vēl nav daudz blogeru, kuru rakstu darbi būtu ieguvuši grāmatas formātu, taču Lauris Vanags, tīmekļa vidē pazīstams ar pseidonīmu TR Notārs (kas atšifrējumā lasāms kā Latvijas Republikas Tizleņu reģistra Notārs), reiz saņēma dūšu un iesūtīja savu manuskriptu Apgādam Zvaigzne ABC. Un drosme atalgojās! Lūk – klajā, pavisam taustāms, nācis TR Notāra pirmais īsprozas krājums ar apetītlīgo nosaukumu «Belašs jeb Vilcienā lasāma grāmata».

Grāmatas pārdošana sāksies 1. jūlijā pulksten 16 vienlaikus visās labākajās grāmatnīcās. Atvēršanas svētki un tikšanās ar autoru notiks 1. jūlijā pulksten 16 Jāņa Rozes grāmatnīcā TC «Origo». Pirmie piecdesmit viesi saņems grāmatas brīveksemplāru, bet itin visi, kas iegādāsies «Belašs jeb Vilcienā lasāma grāmata» varēs degustēt arī pavisam īstu belašu!

TR Notāra ironiskais skatījums mūsu sabiedrības pagātnes un tagadnes greizajos spoguļos katrā no stāstiem ir atšķirīgs, paradoksāls un vienreizīgs mākslinieciskajā izveidē. Savus vērojumus un atzinumus autors «iecepis» lieliskā valodā, kas brīva no aizspriedumiem un klīrības; vēstījumu un dialogus raksturo vieglums un meistarīgi izmantota dažādu līmeņu leksika. Autora drosme un talants, rādot sava laika sabiedrību satīriskā un groteskā gaismā, atgādina to virtuozitāti, kāda uzmirdzēja renesanses dižgaru Bokačo un Rablē klasiskajos darbos: tieši groteska un asprātīga satīra ir tā «eļļa», kurā kārtīgi un prasmīgi izvārīti TR Notāra smeķīgie belaši.

Foto: publicitātes

Autors piedāvā īsteni pikantu «ēdienkarti», kuras produktus degustējot, literatūras gardēdis patiešām riskē pabraukt garām savai stacijai vai pieturai, ja vien viņš paklausīgi sācis, kā apakšvirsrakstā ieteikts, grāmatu lasīt vilcienā vai jebkurā citā transportlīdzeklī.

Stāstu varoņi tādi ir tikai literārā nozīmē, viņi godam var pretendēt uz iekļūšanu Tizleņu reģistrā, taču tiem piemīt apbrīnojams dzīvelīgums, kas apliecina, ka nezāles neiznīkst.

No 1. jūlija pieejama arī e-grāmata.

www.zvaigzne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu