«Vai Rīga jau gatava?»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tuvojas Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, un pavisam drīz Rīgā viesosies mazie dziedātāji un dejotāji no visas Latvijas. Kā ik vasaru, rīdzinieku skaitu papildinās arī pilsētas viesi, kas ieradušies apmeklēt Rīgu un pavērot dažādo kultūras programmu. Lai ikviens – gan dzimuši rīdzinieki, gan Rīgas viesi - gūtu pirmo iespaidu par Vecrīgu vai atklātu to no jauna, Apgāds Zvaigze ABC piedāvā unikālu grāmatu «Vai Rīga jau gatava?,» kuru papildina lietotne.

Grāmatā «Vai Rīga jau gatava?» atlasīti nostāsti par daudzām Vecrīgas vietām: Rātslaukumu, Pulvertorni, Doma baznīcu un citām, kā arī teikas par Rolandu, Lielo Kristapu un Pētera Lielā zirga pakavu. To ilustrējusi pazīstamā latviešu bērnu grāmatu māksliniece Agija Staka, kuras krāšņajos zīmējumos teiksmas, vēsturiskie notikumi un personāži atdzīvojas, lieliski papildinot vēstījumu.

Priekšlapās ievietotā karte rosinās bērnus un viņu vecākus izstaigāt grāmatā aprakstītās un ilustrētās vietas, iepazīstot teiksmas un redzot objektus šodienas vidē.

«Vai Rīga jau gatava?»
«Vai Rīga jau gatava?» Foto: publicitātes

Iedvesmojoties no grāmatas, ir izveidota lietotne «Vai Rīga jau gatava?». Tā spēles veidā izvadās pa grāmatā aprakstītajām Vecrīgas ievērojamākajām vietām. Arī lietotnes ilustrāciju autore ir māksliniece Agija Staka, bet Brīvības pieminekli zīmēja Dzintra Aulmane.

Lietotne «Vai Rīga jau gatava?» ir bezmaksas un to var lejupielādēt Google Play veikalā.

Piektdien, 3.jūlijā, plkst.15 pie Brīvības pieminekļa, atverot grāmatu un iemēģinot lietotni «Vai Rīga jau gatava?,» tiks dots starts orientēšanās spēlei pa Vecrīgu.

Nāc kopā ar ģimeni un aicini līdzi draugus!

www.zvaigzne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu