Miris Obamas iemīļotais rakstnieks - E.L.Doktorovs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

ASV 84 gadu vecumā miris godalgotais amerikāņu romānu autors E.L.Doktorovs, kurš pazīstams ar saviem vēsturiskās fantastikas romāniem «Ragtime», «Billy Bathgate» un «The March» un kuru raksturoja drosmīgs un neparasts rakstīšanas stils.

Rakstnieks mira no plaušu vēža izraisītām komplikācijām, laikrakstam «The New York Times» atklāja viņa dēls Ričards Doktorovs.

«E.L.Doktorovs bija viens no Amerikas dižākajiem romānu autoriem. Viņa grāmatas man daudz iemācījušas, un viņa pietrūks,» tviterī paziņoja ASV prezidents Baraks Obama.

Dzimis Bronksā otrās paaudzes Krievijas ebreju imigrantu ģimenē, E.L.Doktorovs piekopa drosmīgu un neparastu rakstīšanas stilu, izpelnoties radoša eksperimentētāja reputāciju.

Viņa pirmais darbs, izdots 1960.gadā, bija vesterns «Welcome to Hard Times», kam sekoja zinātniskās fantastikas romāns «Big as Life».

Obama par savu mīļāko E.L.Doktorova grāmatu atzinis «Ragtime».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu