Murakami atbildes uz lasītāju jautājumiem izdod e-grāmatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japāņu rakstnieka Haruki Murakami atbildes uz lasītāju jautājumiem izdotas apjomīgā e-grāmatā, bet pieejama arī saīsināta drukātā versija, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Digitālais izdevums jau sasniedzis augstas pozīcijas internetā pārdotāko grāmatu topos. E-grāmatā lasāmas Murakami domas par visdažādākajiem jautājumiem, tostarp džezu, kaķiem un mīlestību.

Kā jau ziņots, šogad Murakami daiļrades cienītāju īpaši izveidotā vietnē varēja iesūtīt savus jautājumus rakstniekam. Atbildes tika publicētas vietnē «Murakami-san no Tokoro», bet tagad viņa atbildes apkopotas e-grāmatā un saīsinātā drukātā izdevumā.

Pavisam Murakami saņēma 37 564 jautājumus. Viņš atbildēja uz 3716 no tiem. Digitālajā versijā iekļautas visas atbildes, bet drukātajā izdevumā lasāmas 473 atbildes uz jautājumiem.

E-grāmata sasniegusi vietnes «amazon.co.jp» e-grāmatu lasītāju «Kindle» pieprasītāko grāmatu saraksta 13.vietu.

«Es domāju, ka tiks iesūtīti ap desmit tūkstošiem jautājumu, taču saņēmu četras reizes vairāk,» maijā teica Murakami.

Lai arī Murakami ir starp slavenākajiem japāņu rakstniekiem, viņš reti parādās sabiedrībā. Atbildēšana uz lasītāju jautājumiem «varētu parādīt cilvēkiem citu manas personības šķautni», viņš teica.

Tomēr izdevēji norāda, ka neplānojot tuvākajā laikā izdot e-grāmatas tulkojumu angļu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu