Vai no debesīm var piezvanīt?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Ir grāmatas, kuras var raksturot dažos vārdos, un ir grāmatas, par kurām var stāstīt ilgi un pamatīgi. Amerikāņu rakstnieka Miča Alboma (Mitch Albom) romāns «Pirmais zvans no debesīm» («The First Phone Call from Heaven») drīzāk pieder pie otrajām. Izdod Apgāds Zvaigzne ABC.

Par to gribas pastāstīt pēc iespējas vairāk. Bet sāksim ar autoru – Mičs Alboms ir slavens amerikāņu rakstnieks, lugu autors un žurnālists. Visas viņa sarakstītās grāmatas ierindojušās New York Times bestselleru saraksta augšgalā, tās tulkotas jau 42 valodās un pārdotas vairāk nekā trīsdesmit četru miljonu eksemplāros visā pasaulē. Pēc to motīviem uzņemtas filmas. Latviešu valodā izdoti darbi «Otrdienas ar Moriju», «Pieci cilvēki, kurus tu satiec Debesīs» un «Vēl vienu dienu».

Kad jaunais atraitnis Sallijs Hārdings atgriežas dzimtajā Koldvoterā, neievērojamā Mičiganas štata mazpilsētā, viņš nenojauš, ka itin drīz pilsētnieku dzīve mainīsies uz visiem laikiem. Patiesībā to nenojauš neviens, pat mācītājs Vorens ne. Jo tieši Koldvotera ir vieta, kur kāds cilvēks saņem pirmo tālruņa zvanu no... debesīm. Izrādās, ka pilsētiņā ir vairāki cilvēki, kuriem pēdējā laikā zvanījuši mirušie tuvinieki. Un pat Sallija mazais dēliņš staigā pa māju, rociņā sažņaudzis rotaļu telefonu, – puisēns cer, ka viņam piezvanīs mammīte...

Pilsētnieki sadalījušies divās nometnēs: tie, kas tic zvaniem un gaida, kad arī viņiem piezvanīs, un tie, kuri ir pārliecināti, ka tas ir ļauns joks un kāds par to ir pelnījis sodu. Otro vidū ir arī Sallijs, un viņš ķeras pie izmeklēšanas. Pa to laiku Koldvotera kļūst slavena visā pasaulē, šurp plūst svētceļnieki un žurnālisti, skeptiķi un ticīgie – ikviens vēlas būt klātesošs šajā brīnumā...

«M. Alboms ir radījis spēcīgu un aizraujošu stāstu. Trīs ceturtdaļas no grāmatas es pūlējos izdomāt, kā gan viņš varēs šo vēstījumu pabeigt, un beigu pavērsiens bija brīnišķīgs pārsteigums. Šī grāmata rosina pārdomas par šaubām, ticību, debesīm un piedošanas spēku,» raksta bookreporter.com.

Jauks un sirsnīgs romāns, kuru lasot cilvēki kļūst priecīgāki.

Pieejama arī e-grāmata.

www.zvaigzne.lv

No angļu valodas tulkojis Raimonds Auškāps.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu