Sarakstīta grāmata, kas palīdz bērniem ātrāk iemigt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta tirdzniecības giganta «Amazon» bestselleru saraksta pirmajā vietā iekļuvusi zviedru zinātnieka grāmata, kas ar psiholoģiskiem paņēmieniem palīdz bērniem ātrāk iemigt. Grāmatu «The Rabbit Who Wants To Fall Asleep» («Trusis, kurš nevar aizmigt») izveidojis psihologs un valodnieks Karls Johans Forsens Ērlins. Patlaban tā «Amazon» pirktāko grāmatu sarakstā pārspējusi amerikāņu rakstnieces Hārperes Lī romānu «Go Set A Watchman» un Polas Hokinsas romānu «The Girl on the Train».

Vecākiem ieteikts lasot bieži žāvāties, uzsvērt noteiktus vārdus un vairākas stāsta daļas lasīt ļoti lēnā un mierīgā balsī. Lai arī 26 lappuses biezajā grāmatā ir ilustrācijas, autors iesaka pirms gulētiešanas tikai lasīt priekšā.

Forsens Ērlins savu darbu raksturo kā «verbālo ekvivalentu bērna ieaijāšanai šūpulī».

«Pirms tam izmantoju šīs tehnikas savās grāmatās par līderību un personisko attīstību, taču ideja par bērnu grāmatu man radās ilgā pārbraucienā ar māti,» sacīja autors. «Kad mēs apstājāmies, es savu ideju pierakstīju uz salvetes. Taču bija vajadzīgi vēl trīsarpus gadi, lai izdomātu stāstu, kurā visas tehnikas izmantotas pareizā secībā. Tas palīdz bērniem koncentrēties un padara viņus par stāsta daļu, tāpēc viņi aizmieg vienlaikus ar trusi.»

Grāmata pagaidām tulkota septiņās valodās.

«Man trūkst vārdu!» vietnē «Amazon» raksta kāda pircēja. «Iekniebiet man, lai zinu, ka nesapņoju! Gulētiešanas laiks kādreiz bija divas līdz trīs stundas, bet tagad aizņēma tikai 12 minūtes. Mēs tikām līdz otrās lappuses vidum.»

Tā ir pirmā grāmata, kas no «Amazon» pašizdošanas platformas «CreateSpace» iekļuvusi pārdotāko grāmatu sarakstā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu