Džeks Rīčers atgriežas jaunā romānā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lī Čailds
Lī Čailds Foto: publicitātes

Angļu rakstnieka Lī Čailda (Lee Child) iepriekšējais latviešu valodā izdotais romāns «Viens šāviens» jau izpelnījies pasaules slavu un arī ekranizāciju filmā «Džeks Rīčers» ar Tomu Krūzu galvenajā lomā. Nule «Apgādā Zvaigzne ABC» iznācis romāns «Viens pret visiem» (A Wanted Man), kas turpina vēstījumu par atvaļināto militāristu Džeku Rīčeru.

Džeks Rīčers ir varena auguma, draudīga paskata vīrs, kuram aiz muguras smagi pārbaudījumi ASV armijā. Šodienā viņš nevēlas būt nekas vairāk kā rāms klaidonis, kurš klīst pa valsti, reizi pa reizei pastrādādams. Taču tā vien šķiet, ka Liktenim pret Džeku ir īpašas jūtas – tas gādā, lai Džeka armijā gūtās iemaņas neierūsētu. Romānā «Viens šāviens» Džekam nācās atmaskot aukstasinīgu masu slepkavu, bet romānā «Viens pret visiem» nīgrais vīrs nostopē automobili, kurā brauc dīvaina trijotne. Jau pēc īsa brīža viņam kļūst skaidrs, ka ceļabiedri melo par savām gaitām un plāniem, turklāt drīz vien auto ceļu aizšķērso policijas postenis. Noticis nežēlīgs noziegums, tiek meklēti vainīgie – bet šajā brīdī pat Džekam Rīčeram nav skaidrs, vai meklētie ir tieši viņa ceļabiedri. Iespējams, viņus neaizturēja tāpēc, ka Džeka klātbūtne kalpo par aizsegu – bet varbūt dīvainā trijotne vienkārši trāpījusies neīstā laikā un neīstā vietā? Kurš ir slepkava, kurš – bez vainas? Kurš mednieks, kurš medījums? Sākas spraigs notikumu virpulis, kurā autors lasītāju provocē, kacina un beigās – parāda atrisinājumu, kurš neienāktu prātā pat ļoti erudītam kriminālromānu lasītājam.

«Viens pret visiem»
«Viens pret visiem» Foto: publicitātes

Britu rakstnieks Lī Čailds (īstajā vārdā Džims Grānts) ir viens no slavenākajiem bestselleru autoriem pasaulē, viņa romāni nokļūst bestselleru saraksta augšgalā gan Eiropā, gan ASV. Tie ir izdoti vairāk nekā 50 miljonos eksemplāru un tulkoti vairāk nekā 40 valodās. Rakstnieks saņēmis arī daudzas literāras balvas un pagodinājumus, to skaitā par romānu «Viens pret visiem» (oriģinālā «A Wanted Man») apbalvots ar Specsavers nacionālo grāmatu balvu. «Viens pret visiem» 2012. gadā saņēmis arī nosaukumu Gada Spriedzes un kriminālromāns.

Pieejama arī e-grāmata.

www.zvaigzne.lv

No angļu valodas tulkojusi Aija Čerņevska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu