Iznāk sērijas «Meitene ar pūķa tetovējumu» cita autora turpinājums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien 25 valstīs iznāca zviedru rakstnieka Stīga Lārsona triloģijas «Meitene ar pūķa tetovējumu» turpinājums, kuru sarakstījis cits autors. Lārsons nomira 2004. gadā, nepiedzīvojis kriminālromānu lielākos panākumus. Tika nolemts sēriju pēc viņa nāves turpināt. Sāgas ceturto daļu sarakstījis rakstnieks Deivids Lāgerkrancs, kurš bija līdzautors zviedru futbolista Zlatana Ibrahimoviča autobiogrāfijai.

Lāgerkrancs atzina, ka grāmatas rakstīšanas laikā esot cīnījies ar depresiju.

Stokholmas grāmatnīcā jau pusnaktī tika pārdoti pirmie eksemplāri apmēram 50 faniem, kuri saņēma arī Lāgerkranca autogrāfu.

«Rakstīšanas process bija milzīgas vēlēšanās un pilnīgu baiļu sajaukums,» atzīst rakstnieks.

«Mani uz priekšu dzina izbailes, ka mana grāmata nestāvēs ne tuvu Stīga Lārsona triloģijai.»

Lārsona triloģija iznāca no 2005. līdz 2007. gadam. Līdz šim pārdoti 80 miljoni grāmatu eksemplāru, kā arī pēc pirmā romāna motīviem uzņemtas divas filmas - zviedru un Holivudas versija.

Cita autora sarakstītas grāmatas izdošanu bargi nopēlusi Lārsona dzīvesbiedre Eva Gabrielsone. Tā kā pāris nebija precējies un Lārsons nebija sagatavojis testamentu, viss mantojums nonāca Lārsona tēva un brāļa rokās. 61 gadu vecā Gabrielsone cīnījās par tiesībām kontrolēt Lārsona darbus, taču zaudēja.

«Viņi saka, ka varoņiem jādzīvo mūžīgi. Taču tās ir pilnīgas muļķības, jo tas tiek darīts tikai naudas dēļ,» uzskata arhitekte, rakstniece un politiskā aktīviste Gabrielsone. «Tā ir izdevniecība, kurai vajag naudu, un rakstnieks, kuram pašam nav nekādu ideju, tāpēc viņš kopē kādu citu.»

Lārsona ģimene sacījusi, ka ieņēmumi no ceturtās grāmatas tikšot novirzīti Lārsona dibinātajam žurnālam «Expo».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu