Iznācis pēdējais Terija Prečeta romāns

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu fantāzijas romānu rakstnieka Terija Prečeta pēdējais romāns izdots pusgadu pēc autora nāves. «The Shepherd's Crown» ir grāmatu sērijas «Discworld» 41. turpinājums. Pusnaktī tas nonāca pārdošanā Lielbritānijā un vairākās citās angļu valodā runājošajās valstīs, savukārt ASV tas nāks klajā 1.septembrī.

Vairākas Londonas, Oksfordas un Ņūkāslas grāmatnīcas sāka tirgot romānu jau pusnaktī, bet vairāki citi grāmatu veikali sāks darbu agrāk nekā parasti.

Kāda grāmatnīca Pērtā, Austrālijā, katram grāmatas pirkumam dod līdzi paciņu ar papīra salvetēm, «jo šīs patiešām ir ardievas».

Kā jau ziņots, Prečets nomira martā 66 gadu vecumā. Pirms astoņiem gadiem viņam tika diagnosticēta Alcheimera slimība.

«Grāmatu bija grūti pabeigt, jo pēdējā gada laikā Terija veselība pasliktinājās. Bet viņam tik un tā patika rakstīt,» atklāja rakstnieka draugs Robs Vilkinss.

Prečeta «Discworld» sērijai ir ievērojams fanu pulks. Tā aizsākās kā parodija par fantāzijas romāniem, bet vēlāk pārtapa asprātīgā satīrā par mūsdienu dzīvi.

Vilkinss arī teica, ka Prečets esot atstājis «ļoti daudz» nepabeigtu rakstu darbu. «Terijs vienmēr jau rakstīja jaunu grāmatu, kamēr iepriekšējā tika rediģēta,» viņš teica. «Taču man ar nožēlu jāsaka, ka tie netiks publicēti. Es zinu par desmit grāmatām un vēl daudziem fragmentiem.»

«Terijs gribēja sev pie sirds pieslēgt ierīci, kas līdz ar viņa pēdējo sirdspukstu izdzēstu visu viņa datora cietā diska saturu,» norādīja Vilkinss.

Prečets savas ilgās karjeras laikā sarakstījis vairāk nekā 70 grāmatu, kas pārdotas desmitos miljonos eksemplāru visā pasaulē.

Prečeta darbi «Brīnumainā Morisa dēkas» un «Mazie, brīvie ķipari» izdoti arī latviski.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu