Par Agatas Kristi labāko romānu atzīst darbu «And Then There Were None»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā aptaujā par britu kriminālromānu rakstnieces Agatas Kristi labāko darbu atzīta 1939.gadā iznākusī grāmata «And Then There Were None», ziņo britu laikraksts «The Guardian». Tas pārspējis otrajā un trešajā vietā palikušos Kristi romānus «Murder on the Orient Express» («Austrumu ekspresis») un «The Murder of Roger Ackroyd» («Rodžera Ekroida nāve»).

Izdošanas gadā Kristi sacīja, ka «And Then There Were None» esot bijis «tik sarežģīts darbs, bet tā ideja mani fascinēja».

Aptaujā par godu Kristi 125. dzimšanas dienai piedalījās 15 000 cilvēki no visas pasaules. Uzvarējusī grāmata saņēma 3211 balsis.

«Visticamāk, ar šo grāmatu mana vecmāmiņa lepojās visvairāk,» teica Kristi mazdēls un rakstnieces darbu pārvaldītāju kompānijas «Agatha Christie Limited» priekšsēdētājs Metjū Pričards. «Es drīzāk būtu pārsteigts, ja tā nebūtu uzvarējusi.»

Romānā «And Then There Were None» aprakstīts, kā pa vienam mirst desmit uz salas uzceltā mājā sasaukti svešinieki.

«Ja esat rūpīgi izlasījis grāmatu, tad zināt, ka tā balansē uz naža asmens,» norāda Pričards. «Tā ir ļoti uzmanīgi un prasmīgi konstruēta, lai sarežģīto sižetu pabeigtu ar saprātīgu atrisinājumu.»

Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā simt miljoni grāmatas eksemplāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu