Pasaulslavenās triloģijas autore viesojas Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Somu rakstniece Salla Simuka ir pasaules bestsellera «Sniegbaltītes» triloģijas autore. Viņas trīs romāni par Lumiki Andersoni, nerimtīgo, gudro un āķīgo jauno detektīvi, izdoti vairāk nekā 47 valstīs un visās kļuvuši par bestselleriem. Pērnā gada nogalē un šā gada sākumā triloģija iznāca arī latviešu valodā – «Balta kā sniegs», «Sārta kā asins» un «Melna kā ogle» vairākus mēnešus turējās pārdotāko grāmatu Top10 un iekļuva arī 2014. gada pārdotāko grāmatu desmitniekā.

9. septembrī plkst. 17 «Birojnīcā» (Berga Bazārs, Dzirnavu iela 84 k-2) visi aicināti uz tikšanos ar Sallu Simuku.

Kā talantīgā somu meitene kļuva par pasaulslavenu rakstnieci? Kas pamudināja viņu radīt Lumiki Andersoni un kāpēc Lumiki kļuvusi par varoni daudzām pusaugu meitenēm? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, autogrāfi, fotografēšanās ar autori – un, protams, grāmatas!

Kad jaunā somu rakstniece Salla Simuka sarakstīja savu «Sniegbaltītes triloģiju», pat pēc grandiozajiem panākumiem Somijas lasītāju vidē viņai pat prātā nenāca, ka romāni gūs tādus panākumus pasaulē! Sallu Simuku dēvē par Stīga Lārsona tradīcijas turpinātāju, viņas romānus pielīdzina Millennium sāgai un Jū Nesbē darbiem, taču jāatzīst, ka somu rakstniecei tomēr piemīt pašai savs rokraksts.

Viņas triloģijas galvenā varone ir Lumiki Andersone, ļoti jauna meitene, kura nav nedz žurnāliste, nedz detektīve. Lumiki ir parasta meitene ar asu prātu, smagām bērnības atmiņām un nerimtīgu zinātkāri. Jā, un atšķirībā no vairuma mūsdienu cilvēku Lumiki, ieraudzījusi kaut ko nepareizu vai pat tikai neparastu, nespēj vienkārši paiet garām un izlikties, ka tas uz viņu neattiecas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu