Dzejas dienās piedalīsies 22 autori no 7 valstīm

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Dzejas dienās šogad piedalīsies 22 autori no septiņām valstīm, un dzeja tiks lasīta vismaz astoņās valodās, informēja Festivāla «Dzejas dienas» pārstāve Laura Leimane. Festivāls norisināsies no 7. līdz 12. septembrim.

Leimane norādīja, ka cita starpā Latviju apmeklēs dzejnieki Anuars Duisenbinovs (Ануар Дуйсенбинов) no Kazahstānas un Marko Pogačars (Marko Pogačar) no Horvātijas. «Pasākuma mērķis ir meklēt saskares punktus abu autoru dzejā, lai arī viņu dzīvesvietas atrodas vairāk nekā 4000 kilometrus atstatu. Abi autori ir vienaudži, taču viņu dzeja un tās pasniegšanas veids ir pilnīgi atšķirīgs,» pauda pasākuma pārstāve.

Rīgā norisināsies starptautiska atdzejas darbnīca, kuras ietvaros dažādu valstu autori savstarpēji gatavos atdzejojumus dažādās valodās. Uz šo notikumu Rīgā gaidāmi dažādi dzejnieku – Olli Heikonens (Olli Heikonen) no Somijas, Martina Buližaņska (Martyna Buliżańska) no Polijas, Volga Gapejeva (Volha Hapeyeva) no Baltkrievijas, Ģiedre Kazlauskaite (Giedre Kazlauskaite) no Lietuvas. Visi šie dzejnieki piedalīsies vairākos lasījumos, bet atdzejas darbnīcā radītos darbu tulkojumus varēs dzirdēt pasākumā «Pazudis tulkojumā» 12. septembrī.

10.septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās būs iespējams dzirdēt kaimiņu lietuviešu literāro valodu. Pasākumā piedalīsies laikmetīgās dzejas pārstāvji Daiņus Gintals (Dainius Gintalas), Giedre Kazlauskaite, Mindaugs Nastaravičs (Mindaugas Nastaravicius) un Artūrs Vaļonis (Arturas Valionis).

Tradicionālajā Dzejas dienu pasākumā Klasisks dzejas vakars šogad eksperimentālā skaņas un dzejas performancē uzstāsies vācu dzejnieki – Kalle un Augusta Lāri. Kalle Lārs ir latviešu–igauņu izcelsmes skaņu mākslinieks, kas dzīvo un strādā Vācijā, bet viņa sieva Augusta ir dzejniece un mūzikas zinātniece.

Savukārt, 12. septembrī NABAKLAB uzstāsies poētiska mūzikas apvienība FLIP POETS no Tallinas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu