Roulinga: Daudzi Harija Potera fani nepareizi izrunā Voldemorta vārdu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu rakstniece Dž.K.Roulinga atzinusi, ka daudzi grāmatu un filmu sāgas «Harry Potter» («Harijs Poters») cienītāji nepareizi izrunājot varoņa Voldemorta vārdu. «Interesants fakts par Hariju Poteru, ko vienmēr aizmirstu pieminēt - vārdā «Voldemort» burts «t» netiek izrunāts, kā norāda Dž.K.Roulinga,» tvīto sērijas fans Maikls Lukero.

«Jā, bet man šķiet, ka es esmu vienīgais cilvēks, kas tā izrunā viņa vārdu,» atbildēja Roulinga.

Roulinga sarakstījusi scenāriju ilgi gaidītajai kinolentei «Fantastic Beasts and Where to Find Them», kas atvasināta no populārās «Harijs Poters» grāmatu un filmu sērijas. Darbība norisinās Ņujorkā 70 gadus pirms Harija Potera sāgā aprakstītajiem notikumiem. Galvenais varonis ir Ņūts Skamanders, kas saraksta mācību grāmatu par burvju pasaules dzīvniekiem. Filmas režisors būs Deivids Jeitss, kurš bija pēdējo četru Harija Potera filmu režisors.

Galvenā loma filmā piedāvāta aktierim Edijam Redmeinam. Kinolentē «Fantastic Beasts And Where To Find Them» būs redzami arī aktieri Kolins Farels, Ketrina Vaterstone, Elisone Sudola un Ezra Millers.

«Kaut arī «Fantastic Beasts and Where to Find Them» notikumi risinās tajā pašā raganu un burvju sabiedrībā, tas nebūs ne Harija Potera priekšstāsts, ne arī turpinājums,» 2013. gadā norādīja Roulinga. «Tas būs burvju pasaules paplašinājums.»

«Likumi un noteikumi būs līdzīgi tiem, kas Harija Potera grāmatās un filmās, bet Ņūta stāsts sākas Ņujorkā, 70 gadus pirms stāsta par Hariju Poteru,» sacīja Roulinga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu