Izdevniecība «Apostrofs» izdod klausāmgrāmatu «Zelta sietiņš»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Apostrofs» izdod klausāmgrāmatu «Zelta sietiņš», kurā pilnā apjomā iekļauti krājumi «Zelta sietiņš» un «Lellīte Lolīte», kā arī dzejoļi no krājuma «Putniņš uz zara». Izdevuma mērķis ir veicināt interesi arī par citiem Raiņa darbiem, būt par palīgu skolotājiem, skolēniem un vecākiem.

Esam gandarīti Raiņa un Aspazijas jubilejas gadā klausītājiem piedāvāt bērnu dzejas klasiku. Dzejoļu krājumiem «Zelta sietiņš» (1920), «Lellīte Lolīte» (1924), «Putniņš uz zara» (1925) Raiņa plašajā literārajā mantojumā ir būtiska vieta. Tie ir teksti, kuru emocionālā un literārā vērtība saglabājas cauri paaudzēm.

Klausāmgrāmatu ierunājusi Ninuce Leimane, saliekot jaunus uzsvarus, atbrīvojoties no ierastās bērnišķīgās intonācijas adresētās dzejas lasījumā, tādējādi piesaistot un ieinteresējot klausītājus apgūt nedaudz piemirsto un līdz šim virspusēji apgūto Raiņa bērnu dzejas kopu. Klausāmgrāmatas noformējumā izmantota Dzintras Aulmanes ilustrācija Rozes Stiebras animācijas filmai «Zelta sietiņš» pēc Raiņa dzejas motīviem.

Foto: publicitātes

Ar VKKF atbalstu līdz šim sērijā «Klausāmgrāmata» izdoti: Džīnas Vebsteres «Garkājtētiņš», Māras Cielēnas «Pulksteņu nakts gaitas», Margaritas Stārastes «Pintiķu ciems», Sudrabu Edžus «Dullais Dauka», Jāņa Ezeriņa «Noveles», Imanta Ziedoņa «Kukainīt, re, kā saule spīd», Gundegas Repšes «Septiņi stāsti par mīlu», Noras Ikstenas «Dzīves svinēšana», Vizmas Belševicas «Melns – sarkans – zelts», Ulža Bērziņa «Izņemts no skolas», Ingas Gailes «Āda», Aivara Neibarta «Bumbulītis un Ņukucītis».

No 25. septembra klausāmgrāmata «Zelta sietiņš» nopērkama Grāmatu un kultūrpreču mājā NicePlace Mansards Kr.Barona ielā 21a, internetā www.apgadsmansards.lv un drīzumā lielākajās grāmatnīcās Latvijā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu