Rakstnieku savienībā uzņemti seši jauni biedri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas Rakstnieku savienība (LRS) oktobrī uzņēmusi savās rindās sešus jaunus biedrus, informēja LRS priekšsēdētājs Arno Jundze.

Organizācijas rindas papildina trīs literatūras pētnieces. Austra Gaigala pētījusi dzejnieka Jura Kunnosa dzīvi un daiļradi, Laimdota Ločmele - literatūrkritisko naratīvu latviešu dienas presē. Tulkotāja un literatūrzinātniece Bārbala Simsone lasītājiem vairāk pazīstama kā fantāzijas žanra eksperte un grāmatas «Monstri un metaforas» autore.

LRS uzņemts arī rakstnieks Aleksandrs Ruģēns, kurš daiļdarbus publicē ar pseidonīmu Vilis Lācītis. Viņa romāns «Stroika ar skatu uz Londonu» ir visvairāk lasītais latviešu daiļdarbs 2010. gadā. Tas ticis nominēts arī Latvijas Literatūras gada balvai debijas darbu grupā. Savukārt Lilija Berzinska darbojas bērnu literatūras un grāmatu ilustrāciju jomā. Arī viņas darbs «Ziloņu dārzs» bijis izvirzīts Latvijas Literatūras gada balvai nominācijā «Labākais Latvijas autora darbs bērniem». Savukārt Jevgēnija Ošurkova pārstāv Latvijā dzīvojošo, krievu valodā rakstošo dzejnieku saimi.

Uzņemšana LRS notiek saskaņā ar organizācijas statūtu 5. nodaļu, kas apskatāma vietnē «rakstniecība.lv». Tajā izvirzīta virkne profesionālo prasību un kritēriju. Pretendentus pēc ekspertu komisijas slēdziena uzņem, balsojot LRS valdes sēdē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu