«Zvaigzne ABC» romānu konkursā apbalvoti Nemieras un Kronbergas darbi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: biblioteka.ventspils.lv

Apgāda «Zvaigzne ABC» rīkotā romānu konkursa «Nacionālais bestsellers» 2. kārtā žūrija apbalvojusi Lindu Nemieru un Katrīnu Kronbergu, informē konkursa koordinatore Bārbala Simsone. Kā informē konkursa koordinatore Bārbala Simsone, konkursa žūrija lēma galveno balvu nepiešķirt, bet piešķirt divas vienāda apjoma godalgas 2000 eiro apmērā diviem darbiem, kas izpelnījās līdzvērtīgu žūrijas atbalstu. Godalgas saņēma Nemieras romāns «Sofijas noslēpums» un Kronbergas romāns «Tuksneša bridēji».

Interesi ir raisījuši arī vairāki citi iesniegtie manuskripti, tāpēc to autoriem tiks piedāvāta sadarbība ar apgādu darba eventuālai publicēšanai. Ar šiem autoriem apgāda darbinieki sazināsies individuāli.

Konkurss «Nacionālais bestsellers» norisinājās apgāda iepriekš rīkotā bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras konkursa vietā un iecerēts kā ikgadēja tradīcija. Kā norāda Simsone, iespēja piedalīties konkursā izpelnījās plašu atsaucību - konkursa pirmajā kārtā tika iesniegti 30, bet otrajā - 40 romānu manuskripti. Romānu autori bija izmantojuši sniegto žanriskās daudzveidības iespēju, radot detektīvromānus, dzimtas romānus, fantāzijas un fantastikas romānus, dāmu romānus, trillerus un citu žanru darbus.

Konkursa mērķis bija veicināt tādu romānu tapšanu, kuri uzrunātu plašu lasītāju loku, kā arī veicināt latviešu literatūras apriti, atrast tai arvien jaunu potenciālo lasītāju loku, stiprināt latviešu literatūras prestižu lasītāju vidū un sniegt iespēju publicēties gan profesionāliem autoriem, gan jauniem talantiem. Konkursa darbi tika vērtēti pēc tādiem kritērijiem kā sižeta oriģinalitāte, mākslinieciskums, kompozicionālais veselums, kā arī spēja aizraut lasītāju un uzturēt intrigu līdz beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu