Laists klajā rakstnieces Ingas Žoludes septiņu garstāstu krājums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Laists klajā rakstnieces Ingas Žoludes septiņu garstāstu krājums «Stāsti», informē «Dienas grāmatas» mārketinga speciāliste Ieva Grabe. Šis septiņu garstāstu krājums ir Žoludes piektā prozas grāmata līdzās iepriekš izdotajiem trim romāniem - 2008. gada romānam «Silta zeme», 2012. gada romānam «Sarkanie bērni» un vēl gadu vēlāk izdotajam romānam «Santa Biblia».

2010. gadā klajā nāca rakstnieces stāstu grāmata «Mierinājums Ādama kokam», kas 2011. gadā saņēma Eiropas Savienības literatūras balvu.

«Inga Žolude prot būt aizkustinoši liriska un vienlaikus izvelk no savu varoņu zemapziņas slēptāko, lai asi un nesaudzīgi līdz nervam atkailinātu cilvēka esības fragmentus. Tādi mēs esam,» tā Arvis Kolmanis.

Kā īsi rezumē pati autore: «Šīs grāmatas stāsti ir tapuši no vērošanas — visbiežāk sevis vērošanas, dabas, cilvēku vērošanas — un no ieklausīšanās — visbiežāk klusumā, sevī, vārdos. Tēli šajos stāstos runā, taču bieži vien vārdi ir ietilpīgāki, pirms tie izteikti, — vēlējos uzrakstīt par stāstiem, ko mēs nesam sevī un par kuriem neviens, iespējams, nenojauš.»

«Stāsti»
«Stāsti» Foto: publicitātes

Grāmatas atvēršanas pasākums notiks 10. decembrī plkst.18 grāmatu un kultūrpreču veikalā «Nice Place Mansards».

Grāmatas tapusi un izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

www.dgramata.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu