«Grega dienasgrāmatu» autoru satikt steidza simtiem bērnu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā jeb Gaismas pilī notiek pasaulslavenās bērnu grāmatas, nu jau pēdējās - desmitās «Grega dienasgrāmatas» prezentācija, kurā piedalās grāmatas autors Džefs Kinnijs. Pasākums sapulcējis vairākus simtus Latvijas bērnu.

Gaismas pili, kur parasti valda klusums, pārņēmis liels troksnis. Sapulcējušies vairāki simti bērnu no visiem Latvijas novadiem.

Skolotāja, bibliotekāre no Rēzeknes 5. vidusskolas TVNET stāsta, ka Latgales skolā «Grega dienasgrāmatas» ir iecienītas: «Tās sastapt bibliotēkas grāmatu plauktos ir grūti, jo šīs grāmatas vienmēr kāds grib lasīt.»

Kaut «Grega dienasgrāmatas» ir tendētas puikām, tās ir pieprasītas arī meitenēm. Katrīna norāda, ka ir interesanti lasīt par niķiem, ko sastrādā puikas.

Foto: TVNET

Arī sestās klases skolnieks Sandis cītīgi lasa «Grega dienasgrāmatas». «Esmu izlasījis četras daļas. Tās ir īpašas, jo paskaidro bērniem, ko drīkst darīt un ko ne.»

Tikmēr deviņgadīgā Darja, kura mācās trešajā klasē, ir izlasījusi visas desmit grāmatas daļas. Viņasprāt, grāmata ir ļoti interesanta, jo tā apraksta ne tikai Grega nedarbus, bet arī dzīvniekus.

Kā ziņojām, grāmata ASV iznākusi desmitos miljonu eksemplāru, tulkota 30 valodās, kā arī pēc tās motīviem tapusi filma.

2015. gada 3. novembrī Džefs Kinnijs ir izdevis pēdējo «Grega dienasgrāmatu» ar nosaukumu «Vecā skola». Ar šo grāmatu autors noslēdz desmit grāmatu sēriju par Grega piedzīvojumiem un tās pasaules tūres ietvaros apmeklē 15 pilsētas piecos kontinentos, tostarp arī Rīgu.

Džefs Kinnijs ir interneta spēļu veidotājs un karikatūrists, bet viņa grāmatu sērija «Grega dienasgrāmata» (Diary of Wimpy Kid) kopš pirmās grāmatas iznākšanas 2007. gadā kļuvusi par New York Times bestselleru. Kinnija «Grega dienasgrāmata» šobrīd pasaulē izdota vairāk nekā 164 miljonos eksemplāru un tulkota vairāk nekā 60 valodās, padarot viņu par pasaulē slavenāko mūsdienu bērnu rakstnieku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu