Dzejnieks Ronalds Briedis radījis «Zāles pret nemirstību»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Neputns» izdod Ronalda Brieža dzejoļu krājumu «Zāles pret nemirstību», kas ir dzejnieka trešais dzejoļu krājums. «Nesasmīdināmajai princesei un pērtiķim agri vai vēlu bija jāsastopas. Esmu Jaunava pēc Rietumu un Pērtiķis pēc Austrumu kalendāra. Pašas cilvēciskākās zodiaka zīmes – ar visiem no tā izrietošajiem trūkumiem. Jo cilvēks, kā zināms, ir «dzīvnieks, kas smejas»,» tā Ronalds Briedis.

Krājuma redaktors Māris Salējs norāda: ««Zāles pret nemirstību» ir smalks un gudrs stāsts dzejā par Austrumiem mūsu, rietumnieku, uztverē. Izsmalcināti eksotiskais, sensenais, modernizētais, kliedzoši indīgos popkultūras ziedos saplaukušais – brīžiem savijas apdullinošā priekšstatu jūklī, brīžiem atsedz kādu ainu, kas prātam liek uz brīdi apklust un pamirt atklāsmē.»

Foto: publicitātes

Ronalds Briedis (1980) ir dzejnieks, dramaturgs, kritiķis. Par pirmo dzejoļu krājumu «Asaru gāze» (2004) saņēmis Dzejas dienu balvu un Latvijas Literatūras gada balvu, savukārt par otro krājumu «Karaoke» (2008) – Ojāra Vācieša prēmiju. Literārie darbi iekļauti vairākās antoloģijās un kopkrājumos (tai skaitā angliski, ungāriski un maķedoniski). Atsevišķa dzejoļu izlase iznākusi Ungārijā (2005). Atdzejojis no krievu un angļu valodas. Kopš 2003. gada vada Latvijas Rakstnieku savienības kultūras programmu «Literārā Akadēmija».

Cena «Neputna» galerijā: 4 EUR

Atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds.

Grāmatu var iegādāties «Neputna» galerijā Tērbatas ielā 49/51, labākajās Latvijas grāmatnīcās, interneta veikalā www.neputns.lv.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu