«Dzejas dienas 2016» aicinās ļauties impulsiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Neiztrūkstoši arī šā gada septembri Latvijā varēs saukt par dzejas mēnesi, tradicionāli jau vairāk nekā 50 gadus Rīgā un visā Latvijā tiks svinētas Dzejas dienas. Rīgā festivāls norisināsies no 8. līdz 18. septembrim, kad dzeja pavedinās sabiedrību vairāk nekā 30 dzejai veltītos notikumos. Dzejas dienas šogad caurstrāvos rotaļīgais moto «Dzeja pavedina». Pārvēršot dzeju matērijā, kas pavedina uz nedarbiem, pavedina uz atklāšanos, pavedina uz jauniem meklējumiem, bet rezultātā kļūst par impulsu kustībai, kas rosina uzdrošināties.

Šogad Dzejas dienas saglabās jau ierastās festivāla tradīcijas, veicinās starpkultūru dzejas sadarbību un laikmetīgās dzejas attīstību. «Mūsu mērķis ir Dzejas dienas veidot kā atvērtu platformu, kurā dzeja virmo un mijiedarbojas ar sabiedrību, kļūstot pieejama ikvienam, kas dzejā vēlas atrast patvērumu, iedvesmu vai jaunus atklājumus. Dzejniekiem tas ir tilts pie lasītāja un vienam pie otra, lai kopīgi piedzīvotu jaunus iedvesmas punktus, satiktos, mācītos un iedvesmotos,» stāsta jaunā projekta vadītāja Anete Enikova.

Festivāla programmā tiks iekļauti gan jauno dzejnieku lasījumi, dzejas sacensības, gan tradicionāli dzejas vakari, ārvalstu viesu meistardarbnīcas un lasījumi, kā arī laikmetīgi dzejas eksperimenti, kuros dzeja veido saikni ar citām mūsdienu mākslas formām. Tāpat šo Dzejas dienu laikā tiks prezentēts jaunākais Dzejas disks. Par jaunu iniciatīvu projektiem šajā festivālā, par jauniem dzejas materiāliem un to iekļaušanu programmā var sazināties, rakstot uz e-pastu: dzejasdienas@dzejasdienas.lv līdz 20. maijam.

Dzejas dienas norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas Dome. Festivāla jaunumiem iespējams sekot līdzi mājas lapā www.dzejasdienas.lv un sociālajos medijos @dzejasdienas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu