Aptauja: Šekspīrs ir populārāks ārzemēs nekā Lielbritānijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu dramaturgs Viljams Šekspīrs (William Shakespeare) ir populārāks ārzemēs nekā viņa dzimtenē Lielbritānijā, lai gan viņa daiļrade ir devusi nozīmīgu ieguldījumu šīs valsts kultūrā un ekonomikā, otrdien vēstīja Ķīnas ziņu aģentūra «Sjiņhua», atsaucoties uz aptaujas rezultātiem.

Saskaņā ar Lielbritānijas Padomes pasūtītu sabiedriskās domas aptauju, ko veicis uzņēmums «YouGov», Šekspīra popularitātes reitings Lielbritānijā ir 59%, bet ārvalstīs – 65%.

Aptauja tika veikta pērnā gada novembrī, un tajā piedalījās 18 tūkstoši respondentu 15 valstīs. Šekspīrs patika 59% aptaujāto britu un 68% aptaujāto ķīniešu.

Valstis, kurās aptaujātajiem visvairāk patika Šekspīrs, bija Indija (89%), Meksika (88%), Brazīlija (87%), Turcija (79%) un Dienvidāfrika (73%).

Viszemākais reitings Šekspīram bija Vācijā un Francijā – attiecīgi 44% un 51%.

Aptaujas gaitā 84% brazīliešu atzina, ka Šekspīrs ir svarīgs mūsdienu pasaulei, bet Lielbritānijā šāds viedoklis bija tikai 57% respondentu.

83% respondentu Indijā sacīja, ka saprot Šekspīru, bet Lielbritānijā to sacīja tikai 58% aptaujāto.

Lielbritānijas Padome atzina, ka šīs aptaujas rezultātus var izskaidrot ar Šekspīra darbu mūsdienīgākiem tulkojumiem un to adaptētiem izdevumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu