Latvijas dzejnieki Igaunijā piedalās prestižā «HeadRead» festivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Raģelis

Dzejnieks Kārlis Vērdiņš, tekstu grupa «Orbīta» un tulkotāja Maima Grīnberga Igaunijā piedalās prestižajā Tallinas literatūras festivālā «HeadRead», informēja dzejnieku pārstāve Dace Bargā. Igaunijas literatūras festivālā «HeadRead» šogad piedalās arī viens no pazīstamākajiem igauņu rakstniekiem Andruss Kivirehs, somu rakstniece Sofija Oksanena un pat Igaunijas prezidents Tomass Henriks Ilvess.

Dzejnieks Vērdiņš, kurš šogad par dzejas krājumu «Pieaugušie» saņēma «Latvijas Literatūras gada balvu», šodien festivālā sniegs literāru lasījumu Igaunijas Rakstnieku savienībā. Kopā ar viņu lasījumos piedalīsies arī Botsvānas dzejniece TJ Dema, šveiciešu rakstnieks Žaks Tornejs un somu dzejniece Heli Lāksonena, kuras krājums «Kad gos smej» Guntara Godiņa atdzejojumā izdots arī latviešu valodā.

Savukārt tekstu grupa «Orbīta», ko festivālā pārstāvēs Semjons Haņins, Sergejs Timofejevs, Artūrs Punte un Vladimirs Svetlovs, ar multimediālu dzejas performanci šodien uzstāsies Igaunijas Krievu teātrī, kā arī ar īpašu dzejas diskotēku Tallinas krogā «Must puudel». Pasākumā tiks prezentēts arī pavasarī Igaunijā iznākušais «Orbītas» dzejas krājums.

Tulkotāja Grīnberga festivālā piedalās drāmas tulkošanas darbnīcā un diskusijā par igauņu mūsdienu rakstnieku vietu pasaules literatūras kontekstā.

Festivāls «HeadRead» norisināsies dažādās vietās Tallinā līdz 29. maijam. Festivālu 2009. gadā radīja divi entuziastiski noskaņoti igauņi - Krista Kaera un Jans Kauss, kuri ticēja, ka arī literatūrai ir vieta uz skatuves, turklāt visdažādākajās izpausmes formās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu