«Trīs klikšķi līdz laimei» - jauns Daces Judinas romāns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ilgi gaidīts, beidzot iznācis sestais romāns populārās latviešu rakstnieces Daces Judinas radītajā kriminālromānu sērijā «Izmeklē Anna Elizabete». Tas turpina vēstījumu par lielisko privātdetektīvi Annu Elizabeti Bergu un viņas komandu – vīrišķīgo policijas majoru Miku Kaķīti, atvaļināto ģenerāli Kārli Basu, attapīgo žurnālisti Zani un citiem jau labi pazīstamiem tēliem. Grāmatas atvēršana – piektdien, 17. jūnijā, plkst. 19 Vecrīgā, DM bārā M. Pils ielā 5.

Dace Judina savos detektīvromānos šķetina noziegumus, kas notiek tepat Latvijā mūsu dienās, un daudzas situācijas šķiet kā no reālās dzīves ņemtas. Te ir gan pērkami politiķi un izvirtuši modes biznesa darbinieki, gan noslēpumaini pusaudžu rituāli un pazuduši cilvēki, melīgi pedagogi, vienaldzīgi vecāki, bet pāri visam – sazvērestības un noziegumi, kas aizsākas virtuālajā vidē. Pateicoties Daces Judinas izcilajām novērošanas spējām un veiklajam stāstījumam, «Trīs klikšķi līdz laimei» vienlaikus ir aizraujošs detektīvs, skarba valstī notiekošo sociālpolitisko procesu analīze un atgādinājums ikvienam: mēs paši esam mūsu valsts, un mūsu nākotne būs tāda, kādus mēs izaudzināsim savus bērnus. Kā grāmatas priekšvārdā raksta autore: «Nekas nav tik vienkārši kā izskatās. Mēs visi esam tīklā. Vairākos vienlaicīgi, un jebkas, ko darām, sakām, rakstām vai pat tikai nodomājam, sakustina smalkos tīmeklīšus, nosūtot ziņu pārējiem. Bet kas atrodas centrā? Lielais, melnais plēsoņa vai rasas lāse, kurā spoži uzmirdz pirmais rīta saules stars?»

Foto: publicitātes

Atkalsatikšanās ar Daces Judinas varoņiem ir interesanta – tālāk attīstās arī Annas Elizabetes komandas savstarpējās attiecības, turklāt ļoti negaidītā virzienā. Bet grāmatas pirmajās lappusēs atradīsim lasītāju atsauksmes par šo romānu. Aktieris Andris Bulis ir lakonisks: «Visur redzu seriāla realizācijas iespējas.[..] To uzfilmēt būtu liels izaicinājums!»

Sērijā «Izmeklē Anna Elizabete» līdz šim iznākuši darbi: «Tase melnas kafijas», «Ziemas blūzs», «Dīvainais Līgovakars», «Mēnesis pie jūras» un «Siers otrajai pelītei». Šīs sērijas romāns «Dīvainais Līgovakars» trīs gadus pēc kārtas kā bibliotēkās lasītākais oriģinālliteratūras darbs ieguvis Lielo lasītāju balvu – 2013. gadā 1. vietu, 2014. gadā 2. vietu, bet 2015. – 3. vietu. Arī pārējie sērijas darbi ir ļoti pieprasīti gan bibliotēkās, gan grāmatnīcās.

Pieejama arī e-grāmata.

www.zvaigzne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu