Grāmata lielajiem un mazajiem – «Pauls raksta blogu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tikko iznākusi somu rakstnieka Timo Parvelas grāmata «Pauls raksta blogu». Pērn iznāca rakstnieka pirmā grāmata «Ella un draugi», darbs, kurā stāstīts par pirmās klases bērniem. Jau tapšanas gaitā «Apgādā Zvaigzne ABC» tika noskaidrots, ka Timo Parvelas grāmatas ir tās, kuras vēl aizrautīgāk par bērniem lasa pieaugušie – sākot no korektoriem un beidzot ar pašu apgāda vadītāju.

Labākie momenti gan no grāmatas par Ellu, gan no viņas klasesbiedra Paula bloga ierakstiem mūsu kolektīvā tika lasīti priekšā kolēģiem, tādējādi uz laiku pilnībā vai daļēji dezorganizējot dažādu nodaļu darbu! Pat tie, kas lasīdami Timo Parvelas grāmatas nesmejas skaļi, smaida un pēc tam vēl ilgi ir labā garastāvoklī. Līdzīgas atsauksmes ziņas saņemam arī no lasītājiem!

Ja esat lasījuši grāmatu par Ellu, jūs mazliet pazīstat arī viņas klasesbiedru Paulu. Bet ja nē, nav liela bēda – vasara ir īstais laiks, kad iepazīt labsirdīgo mazo palaidni. Un tā – Pauls ir klāt!

Foto: publicitātes

Kā jau mūsdienīgam puisēnam pieklājas, viņš pamazām atklāj aizraujošo datoru pasauli un pat sāk rakstīt blogu. Tā kā ir vasaras brīvlaiks un skolā nekas nenotiek, Paula ierakstu centrālais notikums ir tēvoča ciemošanās, gājieni uz peldbaseinu, tikšanās ar draugiem un vecāku sarunu atstāsts. «Skolotājs allaž saka, ka manam radošumam nav robežu,» atzīstas Pauls, un turpina: «Pirms tēvoča ierašanās es biju parasts bērns no parastas ģimenes. Tagad man ir divi tēti, no kuriem viens ir inženieris un otrs – nirējs, kā arī mamma kosmonaute. Tas taču nozīmē, ka es esmu kosmonautes un nirēja dēls. Kā tādus sauc?» Par laimi, ikvienam lasītājam ir iespēja to uzzināt, un kopā ar Paulu pavadīt ļoti jauku vasaru: apmācīt tēvoci peldēšanā un ligzdu taisīšanā, sadraudzēt tēvoci ar peldēšanas treneri, vienā paņēmienā iztukšot lielo parka strūklaku, krietni pārdozēt vēlamo saldējuma devu un visādi citādi lieliski pavadīt laiku.

Timo Parvela saņēmis vairākas literārās balvas un godalgas, viņa grāmatas izdotas daudzās pasaules valstīs. Grāmata latviešu valodā izdota ar FILI atbalstu.

Pieejama arī e-grāmata.

www.zvaigzne.lv

No somu valodas tulkojusi Ingrīda Peldekse.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu