Laista klajā Lato Lapsas jaunā ceļojumu aprakstu grāmata

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Laista klajā pazīstamā publicista Lato Lapsas jaunā ceļojumu aprakstu grāmata «Zem Muhameda bārdas», kas vēsta par Tuvo un Vidējo Austrumu valstīm Izraēlu, Palestīnu, Turciju, Irānu, Ēģipti, Jordāniju un Sīriju, informēja «Dienas Grāmatas» mārketinga speciāliste Ieva Grabe.

Visas šīs zemes tādā vai citā veidā ietekmējusi islāma kultūra, tāpēc likumsakarīgs ir autora sniegtais ieskats šīs lielās pasaules reliģijas izcelsmē, tradīcijās un mūsdienu situācijā.

Līdzīgi kā citkārt, ceļojumā izvairoties no tūristu atrakcijām, Lato Lapsa mēģina izprast, kā īsti dzīvo un ko dara pēc tik dažādām nacionālajām un reliģiskajām pazīmēm sadalītie arābi un ebreji, turki, kurdi, persieši, sunnīti, šiīti, alavīti un citi.

Dažas no apceļotajām vietām jau gadu desmitiem ir «karstie punkti», citas tikai nesenā laikā no samērā mierīgām kļuvušas par aktīvas karadarbības zonu, un ceļojumi uz tām tuvākajā nākotnē diez vai būs iespējami - toties darbs būs cilvēku kontrabandistiem. Vēl citās vērīgs un ieinteresēts ceļotājs arī pašlaik var skatīt ne vien fantastiskas dabas ainavas, tūkstošgadīgas vēstures un dažādu reliģiju svēto rakstu varoņu pēdas, bet arī tikpat senu dzīvesveidu un tradīcijas, starp kurām ir neviltota viesmīlība, sirsnība, izsmalcināta pieklājība un dzejiska dzīves uztvere.

Foto: publicitātes

Grāmata «Zem Muhameda bārdas» ilustrēta ar autora uzņemtām fotogrāfijām.

Izdevniecībā «Dienas Grāmata» jau iepriekš iznākušas žurnālista un rakstnieka Lato Lapsas ceļojumu grāmatas «Indija ne pa jokam. Un Pakistāna arī», «Dzīvības un nāves Disnejlendā», «Trīspadsmit Amerikas» un «Razbainieku salas».

www.dgramata.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu