Grāmatnīcā plkst. 2 naktī svinēs Potera dzimšanas dienu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Svētdien, 31.jūlijā, kad dzimšanas dienu svin britu rakstnieces Džoannas Ketlīnas Roulingas grāmatu varonis Harijs Poters, grāmatnīcā «Jānis Roze», Krišjāņa Barona ielā 5, tiks svinēta gan Potera dzimšanas diena, gan jaunās grāmatas «Harry Potter and the Cursed Child» atvēršana.

Svinības un jaunās grāmatas atvēršanas svētki grāmatnīcā «Jānis Roze» notiks plkst.2 naktī. Harija Potera fanus gaidīs gan cienāšanās ar ķirbju mafiniem, gan arī iespēja par īpašu cenu iegādāties jauno grāmatu.

Jaunā grāmata ir dramaturga Džeka Torna luga, kas ir balstīta uz oriģinālo Dž.K.Roulingas stāstu, kas ir jau astotais autores darbs Harija Potera sērijā, un tajā ir aprakstīta Harija Potera dzīve deviņpadsmit gadus pēc notikumiem grāmatu sērijas daļā «Harijs Poters un Nāves dāvesti». Grāmata iznāks dienu pēc lugas pirmizrādes Londonas «Palace Theater» teātrī. Izrādes scenārija veidošanā iesaistījusies arī pati grāmatu sērijas autore Dž.K.Roulinga.

Jaunajā grāmatā atspoguļota nu jau pieaugušā Harija Potera, vīra, trīs skolas vecuma bērnu tēva un Burvestību ministrijas darbinieka, dzīve. Kamēr viņš pats cenšas sadzīvot ar pagātni, kas šķietami nespēj palikt savā vietā, viņa jaunākais dēls Albuss cīnās ar savas ģimenes slavas nastu, ko nekad nav vēlējies. Pagātnei un tagadnei draudot saplūst, gan tēvs, gan dēls apjauš tik netīkamo patiesību - dažkārt tumsa nāk no visnegaidītākajām vietām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu