Hemingveja ģimene atgūst Hantera S.Tompsona nozagtos brieža ragus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu literatūras leģendas Ernesta Hemingveja (Ernest Hemingway) ģimene atguvusi brieža ragus, kurus ekscentriskais rakstnieks Hanters S.Tompsons (Hunter S Thompson) savulaik nozaga, viesojoties sava elka mājā, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Tompsona atraitne atdevusi ragus Nobela literatūras prēmijas laureāta Hemingveja pēctečiem.

Anita Tompsone sacīja, ka rakstnieks ragus esot nozadzis Hemingveja mājā Kečamā, Aidaho štatā, 1964. gadā. Hemingvejs 1961. gadā nošāvās tajā pašā mājā.

Tompsons devās uz Hemingveja māju, kur laikraksta «National Observer» uzdevumā sarakstīja eseju par to, «kas šajā nomaļajā ciematā tik spēcīgi uzrunāja Amerikas slavenāko rakstnieku».

Tompsons «aizmirsās» un nozaga virs Hemingveja mājas ieejas durvīm uzliktos brieža ragus, ko vēlāk piekāra pats savā garāžā.

«Hanters vēlāk to nožēloja,» Hemingveja ģimenei rakstīja atraitne. «Mēs gribējām aizbraukt atpakaļ uz Kečamu un paslepus tos atlikt atpakaļ. Taču tā arī to neizdarījām.»

Ernests Hemingvejs Kubā (1948. gadā)
Ernests Hemingvejs Kubā (1948. gadā) Foto: Reuters/ScanPix

Tompsons 2005. gadā izdarīja pašnāvību. Atraitne norāda, ka viņas vīrs esot «ļoti cienījis Hemingveju» un «kaunējies» par izdarīto.

Tompsons 1972. gadā izdeva savu slavenāko grāmatu «Fear and Loathing in Las Vegas» («Bailes un naids Lasvegasā»).

Viņš arī radīja gonzo žurnālistikas žanru, kurā žurnālists atmet jebkādas pretenzijas uz objektivitāti un kļūst par daļu no aprakstītajiem notikumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu