Notiks Knuta Skujenieka 80 gadu jubilejas svinības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Salaspils kultūras namā «Rīgava» šodien notiks latviešu dzejnieka Knuta Skujenieka 80 gadu jubilejas svinības, informē Salaspils novada pašvaldības pārstāve Lolita Balcerbule.

Sarīkojumā Skujenieka dzeju latviešu un angļu valodā lasīs pats autors un filoloģe Bitīte Vinklere. Turklāt svinību dalībniekiem dejos Škutāna deju skolas dejotāji, bet dziesmas ar Skujenieka vārdiem atskaņos Inta Pauļuka, Ilze Grunte, Una Sedola un Salaspils kopkori.

Dzejnieks un viņa kundze uz jubilejas sarīkojumu dosies līnijdroškā. Svinību vietā viņus sagaidīs draugi, sabiedrības un pašvaldības pārstāvji. Salaspils novada domes priekšsēdētājs pasniegs izcilajam novadniekam Goda rakstu, dzejnieku sveiks arī citi viņa domubiedri un daiļrades cienītāji.

Dzimšanas dienas svinību sarīkojumu vadīs populārais aktieris Egils Melbārdis, un tas notiks šodien plkst.18 Salaspils kultūras namā «Rīgava».

Dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis Skujenieks dzimis 1936. gadā. Viņš ir studējis latviešu filoloģiju Latvijas Valsts universitātē. Skujenieks beidzis Mihaila Gorkija Literatūras institūtu Maskavā. 1962. gadā viņš tika notiesāts uz septiņiem gadiem soda nometnēs par pretpadomju propagandu, sodu izcietis Mordovijā, reabilitēts 1989. gada jūnijā.

Pēc atgriešanās Latvijā Skujenieks pievērsies atdzejai, kļūdams par vienu no ievērojamākajiem cittautu dzejas pazinējiem un tulkotājiem, viņa atdzejoto autoru vidū ir Federiko Garsija Lorka, Gabriela Mistrāla, Janis Ricos, Tomass Transtrēmers, Ingera Kristensena, kā arī daudzu Eiropas tautu tautasdziesmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu