Atklāta izstāde «Pa Knuta Skujenieka taku»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.memorialiemuzeji.lv

No 6. septembra Ojāra Vācieša muzejā (Ojāra Vācieša ielā 19) atvērta izstāde «Pa Knuta Skujenieka taku», kas veltīta dzejnieka 80. dzimšanas dienai.

Ojāra Vācieša muzejā Knutam Skujeniekam ir pašam sava taka. Neapšaubāmi, ka dzejnieka daiļrades ceļš ir līkumains, grūts, un tas nav bijis tik ilgs, kā lasītājiem un viņa talanta cienītājiem gribētos.

Mēdz teikt, ka dzejnieks ir tikmēr, kamēr viņš raksta. Knuts Skujenieks vairs neraksta, tomēr turpina būt dzejnieks. Viņš joprojām ir nozīmīgs lielums latviešu dzejā, atdzejā, sabiedrisko procesu vērtēšanā, autoritāte, no kura iedvesmoties, ar kuru apspriesties un aizdomāties.

Knuta Skujenieka 80. dzimšanas dienas izstāde aicina paieties kopā ar dzejnieku dažos viņa dzīves un daiļrades takas līkumos.

Izstādē izmantoti Ojāra Vācieša muzeja un Knuta Skujenieka ģimenes arhīva materiāli.

Par līdzdalību izstādes tapšanā sakām paldies dzejniekam Jānim Peteram, mākslinieciskā noformējuma veidotājam Intam Sedleniekam, digitāldruku satura autorei Vitai Mekšai, fotogrāfiju autoriem Vikai Ekstai un Paulim Jakušonokam, SIA «Rīgas mežu» Dārzu un parku Pārdaugavas nodaļas darbiniekiem.

Izstādē redzamās digitāldrukas tapušas 2011. gadā ar Valsts Kultūrkapitāla finansiālu atbalstu.

Izstāde būs apskatāma līdz gada beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu