Egona Līva piemiņas balvu «Krasta ļaudis» saņem Inese Zandere

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Egona Līva piemiņas balvu «Krasta ļaudis» šogad saņēmusi grāmatas «Kuģa žurnāls» autore Inese Zandere, informēja Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

Viņa pastāstīja, ka Zandere saņēma galveno balvu un prēmiju 1000 eiro apmērā. Tāpat pasākuma rīkotāji un sadarbības partneri bija sagādājuši balvas arī citiem rakstniekiem, tostarp Arnoldam Auziņam par grāmatu «Arī rakstnieks ir cilvēks» tika pasniegta Liepājas Universitātes specbalva, savukārt, Piejūras pilsētu literārās akadēmijas specbalvu par debiju prozā, izdodot grāmatu «Stikli», saņēma rakstniece Inga Gaile.

Rotari klubs pasniedza balvu par Gundegas Repšes grāmatas «Bogene» vizuālo noformējumu māksliniekam Jānim Esītim. Gundega Repše saņēma arī pārsteiguma balvu no Liepājas Speciālās Ekonomiskās zonas pārvaldes par latviskuma, patriotisma, vēstures notikumu un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu, izdodot grāmatu «Bogene». Katram nominantam par dalību konkursā pateicās arī Liepājas Kultūras pārvalde, dāvājot grāmatu «Bertschy».

Savukārt «Par labāko skolu jaunatnes literāro darbu «Krasta ļaudis» 2015./2016.» filoloģijas doktors Normunds Dzintars pasniedza prēmiju 100 eiro apmērā Samantai Reinei no Viļāniem ar darbu «Pazust un palikt tevī». Naudas balvas saņēma arī Marks Markovs no Ventspils ar darbu «Krasta ļaudis» un Luīze Krista Irbena no Saulkrastiem ar darbu «Jūras lilijas».

Šogad jauniešiem bija sarūpētas balvas arī īpašās nominācijās - par izcilu miniatūras formu Guntai Ozolai no Limbažiem ar darbu «Miniatūra»; par jauniešu problēmu meklējumiem un risinājumu Annai Paulai Spriedējai no Liepājas ar darbu «Zivju Edgars»; par Liepājas tēla atklāšanu Elīnai Jaunzemei no Liepājas ar darbu «Vēja pilsēta, tās kultūra un sirds ritms» un par jūrniecības tēmas popularizēšanu Kristīnei Zeimulei no Viļāniem ar darbu «Jūrnieka sirds».

Egona Līva piemiņas balvu «Krasta ļaudis» pasniedz ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu un viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā. Konkurss aktualizē latviešu autoru darbus un akcentē jaunāko devumu latviešu literatūrā.

Egona Līva piemiņas balvu «Krasta ļaudis» organizē Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu