Frankfurtes grāmatu izstādē šogad piedalās ap desmit Latvijas izdevēju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Līdz svētdienai, 23. oktobrim Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju organizē Latvijas dalību starptautiskajā grāmatu izstādē «Frankfurt Book Fair 2016», informē asociācijā. Izstādē atradīsies nacionālais literatūras un grāmatniecības stends, kā arī norisināsies ar latviešu literatūras eksporta attīstību saistīti pasākumi.

Frankfurtes grāmatu tirgū piedalīsies Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, starptautiskā izstāžu rīkotājsabiedrība «BT1», izdevniecības «liels un mazs», «Jāņa Rozes apgāds», «Pētergailis», «Zvaigzne ABC», «Latvijas Avīze», «Arkipov Production», «Madris», fonds «Viegli» un «Liegra», savukārt poligrāfijas nozari pārstāvēs «WMT BALTIC», kā arī tipogrāfijas «Veiters» un «Dardedze Hologrāfija».

20. oktobrī, plkst.16.30 notiks oficiālā Latvijas nacionālā literatūras un grāmatniecības stenda atklāšana. Pasākumā uzrunu teiks Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja Renāte Punka.

Tāpat Frankfurtes grāmatu tirgū prezentēs bērnu un jaunatnes literatūras katalogu «The White Raven 2016», kurā ik gadu Minhenes Starptautiskā Jaunatnes bibliotēka iekļauj 200 labākos bērnu literatūras darbus, kas pelnījuši pasaules uzmanību, pateicoties to universālajai tematikai, inovatīvajam literārajam vai mākslinieciskajam stilam.

Šogad katalogā iekļauti divi Latvijas bērnu literatūras darbi - rakstnieces Luīzes Pastores un mākslinieces Elīnas Brasliņas grāmata «Neredzamais cilvēks» un Mārtiņa Zuša «Nenotikušais atklājums».

Frankfurtes grāmatu tirgus laikā Latvijas izdevēji tiksies ar ārzemju izdevējiem, lai iepazīstinātu potenciālos sadarbības partnerus ar latviešu autoriem un viņu literārajiem darbiem.

Tāpat arī Frankfurtes grāmatu tirgus laikā notiks intensīvs darbs pie Baltijas valstu dalības Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā. Tā laikā Baltijas valstu pārstāvji tiksies ar «London Book Fair» un «British Council UK» komandu, lai apspriestu gan Baltijas stenda novietojumu, gan kultūras un profesionālo programmu 2017. un 2018. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu