Izdota grāmata «Rīgas ekotūrisma ceļvedis» 1. daļa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds «Jumava» sadarbībā ar SIA «Rīgas Meži» laidis klajā Aivara Jakoviča grāmatu «Rīgas piejūra» 1. daļu, kas ir Rīgas ekotūrisma ceļvedis.

Jau kopš 13. gs. Rīgu pasaulē pazīst kā pilsētu pie jūras. Daudzi pilsētnieki kā atpūtas vietu izvēlas Vecāķu vai Mangaļsalas pludmali, taču tikpat saistoši ir arī Daugavas kreisā krasta zvejniekciemi — Vakarbuļļi, Rītabuļļi, Bolderāja, tāpat Daugavgrīvas cietoksnis, lagūna, dabas takas, orhideju pļavas un daudzi citi dabas un cilvēku radītie brīnumi, ar kuriem lasītāji var iepazīties, lasot ekotūrisma ceļvedi «Rīgas piejūra».

www.jumava.lv

Rīgas piejūras galvenās dabas bagātības ir jūras piekraste ar gandrīz 14 km garu baltu smilšu liedagu, jūrmalas kāpas, priežu meži, Latvijas dižupju - Daugavas un Lielupes - ietekas jūrā, bioloģiski augstvērtīgas pļavas un daudzas reti sastopamas un aizsargājamas dzīvniekus sugas.

Ceļvedī bieži tiek izmantotas aculiecinieku atmiņas, vēsturiski dokumenti, kartes un attēli, kas palīdz lasītājiem iziet grāmatā esošos Rīgas piejūru piecus maršrutus un gūt pilnīgāku priekšstatu par to apkārtni.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu