Jaunā Džeimija Olivera grāmata atvērta!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @zvaigzneabc

Tad nu beidzot arī latviešu valodā lasāma un izmantojama šarmantā un kaismīgā britu pavāra un ēdināšanas revolucionāra Džeimija Olivera jaunā grāmata «Katru dienu superēdiens» - receptes veselīgai un laimīgai dzīvei, informē Apgāds Zvaigzne ABC.

7. novembrī, klātesot divām Džeimija Olivera aizsāktās kustības Food Revolution vēstnesēm Latvijā – kopā ar dzīvesbiedru Tomu Grēviņu radītā daudzpusīgā bloga ViensplusViens.lv autorei Laurai Grēviņai (kuru pavadīja ne vien dzīvesbiedrs, bet arī jaunākais dēls Edvīns) un dzīvesstila bloga HappyWhispers.lv autorei Līgai Andžānei, tika atvērta jaunākā pasaulslavenā britu pavāra un ēdināšanas entuziasta Džeimija Olivera grāmata «Katru dienu superēdiens».

Omulīgais Grēviņš juniors un Džeimija Olivera jaunā grāmata
Omulīgais Grēviņš juniors un Džeimija Olivera jaunā grāmata Foto: @zvaigzneabc

Šī ir vispersonīgākā no Džeimija Olivera grāmatām. Viņš veicis neparastu ceļojumu veselīga uztura pasaulē, apmeklējot valstis un vietas, kas slavenas ar ilgdzīvotājiem, savācis un apkopojis ne tikai viņu ēdienu receptes, bet ielūkojies arī dzīvesveidā un paradumos. Vairākus gadus Džeimijs Olivers tos apkopojis, pieslīpējis, lai tie šķistu ierastāki, bet vienlaikus būtu veselīgi, un vēlas, lai šī grāmata arī citus iedvesmotu un motivētu dzīvot veselīgāku, laimīgāku un veiksmīgāku dzīvi.

Laura Grēviņa gatavo Džeimija Olivera "Kivi un piparmētru zupu" (no jaunās grāmatas)
Laura Grēviņa gatavo Džeimija Olivera "Kivi un piparmētru zupu" (no jaunās grāmatas) Foto: @zvaigzneabc

Džeimijs Olivers ir pasaules mēroga fenomens. Sešpadsmit gadus ilgās karjeras laikā viņš iedvesmojis miljoniem cilvēku novērtēt un izbaudīt veselīgu un garšīgu ēdienu – un arī latviešu latviešu valodā iznākušas viņa grāmatas «15 minūtes virtuvē» un «Ietaupām kopā ar Džeimiju».

Līga Andžāne par jauno grāmatu saka: «Šī ir grāmata, kas iedrošinās veselīgākai ēšanai arī ļoti konservatīvus ēdājus, jo Džeimijam Oliveram piemīt neizsīkstošs talants ierasto, gardo, bet ne pārāk veselīgo komfortēdienu ar dažu produktu nomaiņu pārvēst daudz veselīgākā. Viņš ir pamanījis, ka iesācējus bieži vien atgrūž biedējošās jaunās ēdiena garšas, tāpēc rūpējas, lai tās ienāktu pamazām un neuzkrītoši. Džeimijs Olivers pirmo reizi savā recepšu krājumā iekļauj arī dažādas mūsdienīgas tendences, iepazīstinot ar tādiem modīgiem superēdieniem kā kvinoja un čia sēklas, bet receptes ir gan veselīgas, gan arī sātīgas. Šī ir grāmata, ar ko sākt izmaiņas savā ēdienkartē – lai ēdiens būtu sabalansēts un gards.»

Laura Grēviņa un Līga Andžāne
Laura Grēviņa un Līga Andžāne Foto: @zvaigzneabc

Laura Grēviņa, kura sanākušos cienāja ar pašas gatavotu kivi un piparmētru zupu no Džeimija Olivera jaunās grāmatas lappusēm, par jauno grāmatu ir sajūsmā, un atklāti atzīst: «Man vislabāk patīk grāmatas beigas, kur Džeimijs Olivers dalās atmiņās par ceļojumos piedzīvoto, kur ir nodaļas par uzturvielu sabalansēšanu, par cilvēkiem, kurus viņš satika un par pārtiku, kuru viņi lieto. Tur ir tik daudz ieteikumu, kas ir noderīgi! Un vēl interesanti, ka visi jaunajā grāmatā redzamie ēdieni ir paša Džeimija Olivera fotografēti.»

Pie zaļās zupas bļodiņām pulcējās prāvs skaits Latvijā zināmu veselīgas ēšanas un dzīvesstila blogeru, bija arī preses pārstāvji, un noslēgumā Zvaigzne Cafe baristas sarīkoja arī lielisku kafijas degustāciju, aicinot nobaudīt kafijas šķirnes no daudzām pasaules valstīm.

Ja gribat vēl vairāk uzzināt par ēdiena uzturvērtību, aplūkot video un uzzināt milzum daudz fantastisku ēdienu recepšu, apmeklējiet interneta vietnes jamieoliver.com un youtube.com/jamieoliver.

No angļu valodas tulkojusi Inga Harmsone.

www.zvaigzne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu