KNAB piemērojis 70 eiro sodu Liānai Langai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu piemērojis 70 eiro sodu dzejniecei Liānai Langai, informē KNAB. KNAB konstatēja, ka Langa (īstajā vardā Liāna Bokša) savienoja Ikšķiles novada pašvaldības Dzintara Soduma balvas konkursa žūrijas komisijas locekles amatu ar amatiem dažādos nodibinājumos, piemēram, «Nacionālās rakstniecības atbalsta fondā», uzņēmumos un biedrībā «Latvijas Rakstnieku savienība».

Bokša nav ievērojusi likumā valsts amatpersonai noteiktos amatu savienošanas ierobežojumus un valsts amatpersonai noteiktos ienākumu gūšanas ierobežojumus.

KNAB nolēma izbeigt lietvedību Bokšas administratīvā pārkāpuma lietā par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, savienojot Soduma balvas konkursa žūrijas komisijas locekles valsts amatpersonas amatu ar padomes locekles amatu publiskajā nodibinājumā «Valsts kultūrkapitāla fonds», jo viņas darbībās nav administratīvā pārkāpuma sastāva.

Tāpat birojs izbeidza lietvedību Bokšas administratīvā pārkāpuma lietā par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu savienojot Soduma balvas konkursa žūrijas komisijas locekles valsts amatpersonu amatu ar «Valsts kultūrkapitāla fonds» Literatūras nozares ekspertu komisijas locekles un priekšsēdētājas amatu, ar valdes locekles amatu kādā uzņēmumā un ar valdes locekles amatu biedrībā «Latvijas Rakstnieku savienība». Par šiem apstākļiem birojs nolēma atbrīvot Bokšu no administratīvās atbildības, bet izteikt viņai mutvārdu aizrādījumu.

KNAB arī nolēma par likumā noteikto valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu, savienojot Soduma balvas konkursa žūrijas komisijas locekles valsts amatpersonu amatu ar valdes locekles amatiem nodibinājumā «Nacionālās rakstniecības atbalsta fonds», biedrībā «Rīgas Ziemassvētku eglītes birojs» un kādā uzņēmumā, piemērot naudas sodu 70 eiro apmērā.

KNAB informācija liecina, ka dzejniece naudas sodu ir samaksājusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu