«Jumava» izdod divas jaunas bērnu grāmatas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jumava.lv

Apgāds «Jumava» laidis klajā divas bērnu grāmatas. Pirmā jaunas autores Gundegas O. Vainovskas grāmata «Kā lācītis Rūdis Ziemassvētkiem gatavojās» un otrā Maijas Laukmanes dzejoļu grāmata bērniem «Par ko sapņo 7 vārnas».

«Kā lācītis Rūdis Ziemassvētkiem gatavojās»

Gundega Vainovska ikdienā darbojas žurnālistikas jomā, un bērnu grāmatiņa «Kā lācītis Rūdis Ziemassvētkiem gatavojās» ir viņas pirmais darbs. Gundegas aizraušanās ir rotaļu lāču kolekcionēšana. Pašlaik autores kolekcijā ir 168 lāči no 24 valstīm un 4 kontinentiem. Otrs autores hobijs ir fotografēšana. Arī rotaļu lācis Rūdis piedalījās vairākās fotosesijās, līdz Gundegai ienākusi prātā doma uzrakstīt šo jauko Ziemassvētku stāstu par Rūda piedzīvojumiem, ilustrējot to ar pašas fotogrāfijām.

Lācītis Rūdis ir dikti apņēmīgs, tāpēc izdomājis, ka šogad Ziemassvētkiem jāgatavojas laikus un kā nākas — jārotā eglīte, jācepj brīnumgardas piparkūkas un jāļauj sirds gaišajām domām virmot visapkārt!

Foto: jumava.lv

«Par ko sapņo 7 vārnas»

M. Laukmanes dzeja un bērnu dzejoļu krājums «Par ko sapņo 7 vārnas» māca mīlēt, sargāt, pamanīt, domāt, piedot, runāt, jautāt, nebūt vienaldzīgam, palīdzēt. Māca neuzmācīgi – nemācot, tikai ņemot talkā iztēli un fantāziju.

Lasot dzejoli, bērns nesaņem konkrētu pamācību un lietišķu skaidrojumu par lielo, plašo un nepārtraukti apgūstamo pasauli, bet gan impulsu. Dzejolis ir kā viens no mazajiem, krāsainajiem mozaīkas stikliņiem. Izlasījis, būtībā – savā iztēlē pats piedalījies dzejolī risinātajos notikumos, bērns šo mozaīkas stikliņu pats ieliek ļoti nozīmīgajā Lielo Pasauli Izzinošajā Gleznā.

Dzejolis ir ritms, un dzejolis ir klusa ienākšana dārzā, izbrīnā paverot acis tik platas, lai saskatītu ne tikai ziedus un to krāsu, bet veselu zīmējumu, ko uzzīmējis katrs dzejolis. Vienu pēc otras skatot šīs dzejoļu ainas, bērnam ir iespēja veidot veselu domu gleznu.

www.jumava.lv

Foto: jumava.lv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu