Klajā nākusi grāmata par aktieri Jāni Kubili

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apgāds «Jumava» laidis klajā Lias Guļevskas un Lilijas Dzenes grāmatu par leģendāro Nacionālā teātra aktieri Jāni Kubili «Kad gadiem es pāri skatos».

«Grāmatā galvenais ir Jānis Kubilis - aktieris un cilvēks, kurš ir apbrīnojams pielūgsmes objekts arī man. «Trešo vārdu» redzēju septiņas reizes, un par to esmu neizsakāmi laimīga, tāpat arī par «Hamilkāra kungu«. Protams, viņam ir bijušas arī neskaitāmas citas lieliskas lomas, arī Joske, un vienīgais, kur man viņš ļoti nepatika, bija Leldes Stumbres «Sarkanmatainais kalps» - Juhana lomā. To arī neslēpju grāmatā, par ko viņš bija laimīgs, to dzirdot,» stāsta autore Guļevska.

Grāmatā apskatīta arī mākslinieka cilvēciskā puse. «Ir sarunas par bērnību, vecākiem, muižām, cilvēkiem, jaunību. Es viņam vaicāju - vai viņš kādreiz ir iedomājies, kā būtu bijis strādāt pie Smiļģa? Un Jānis atbildēja - varēja iznākt pa pirmo un varēja iznākt arī čiks. Nacionālajā teātrī viņam izdevies nospēlēt brīnišķīgas lomas - savādi, bet Edgars «Purva bridējā» un Roberts «Trīs draugos» tomēr viņam gāja secen,» skaidroja Guļevska.

Foto: LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu