Roulingas ar roku rakstītas pasakas izsolē pārdod par 440 000 eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rets britu rakstnieces Dž.K.Roulingas (JK Rowling) pasaku krājums rokrakstā, kuru viņa uzdāvinājusi savu grāmatu par Hariju Poteru izdevējam, otrdien tika pārdots izdolē Londonā par gandrīz 440 000 eiro. Pasaku krājums «The Tales of Beedle the Bard» («Dziesminieka Bīdla pasakas») tika nosolīts par 368 750 mārciņām (439 700 eiro) «Sotheby's» izsolē Londonā.

Šīs pasakas, kas ir Harija Potera sērijas pielikums, palīdzēja jauneklīgajam burvim un viņa draugiem sakaut ienaidnieku Voldemortu.

Izsolē pārdotais pasaku krājuma eksemplārs 2007.gadā tika uzdāvināts izdevējam Barijam Kaningemam, kurš bija atbalstījis pirmo grāmatu par Hariju Poteru un ar to ievadījis Harija Potera romānu sērijas popularitātes gājienu visā pasaulē.

«Barijam - cilvēkam, kurš nodomāja, ka pārmērīgi garš romāns par briļļainu zēnu burvi būtu pārdodams ... PALDIES,» Roulinga ierakstījusi šīs grāmatas titullapā.

Krājums ir rotāts ar pusdārgakmeņiem, un tā vākā ir iedarināts galvaskauss no raudzes sudraba.

Roulinga ir ar roku uzrakstījusi šīs pasakas pavisam sešos eksemplāros, kurus uzdāvinājusi cilvēkiem, kuri bija visciešāk saistīti ar Harija Potera sēriju. Septīto eksemplāru viņa uzrakstīja pārdošanai labdarības izsolē, un tas 2007.gadā «Sotheby’s» izsolē tika pārdots par 1,95 miljoniem mārciņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu