«Zvaigzne ABC» izdod vairākas latviešu autoru grāmatas bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tuvojoties Ziemassvētkiem iznākušas vairākas krāšņi ilustrētas un saturīgi bagātas grāmatas, ko radījuši latviešu rakstnieki un mākslinieki.

Grāmatu bērniem – «Pūcīte ar zeltainajām acīm» – uzrakstījusi dramaturģe Lelde Stumbre. Pasakas varoņi Asniņš un Rudīte, Zaļo aļģu tantiņa, rūķis Snūķis un kaija, vārdā Livingstone, tiek ierauti vētrainos notikumos. Un kas par to? Dzīve bez piedzīvojumiem ir garlaicīga. Šo aizraujošo stāstu ilustrējis izcilais latviešu mākslinieks Edgars Folks.

Foto: publicitātes

Ar jaunām ilustrācijām (mākslinieces Ievas Maurītes izcilais veikums!) izdotas Imanta Ziedoņa «Krāsainas pasakas», kas aizved lasītāju unikālajā rakstnieka pasaku pasaulē, gaišā un brīvā. Galvenais – ļauties un piedzīvot brīnumu... Savu krāsaino brīnumu!

Krājumā «Ziemassvētku brīnumi» apkopoti stāsti, pasakas un dzejoļi par Ziemassvētku gaidīšanu un svinēšanu, kā arī iekļauti īsi teksti par Adventa laiku un Jēzus bērniņa piedzimšanu. Tā aicina ģimeni gatavoties svētkiem, kopā lasot un pārrunājot to dziļāko būtību un mācoties dzejoļus. Grāmatas noformējumā izmantotas iemīļoto latviešu mākslinieču Gundegas Muzikantes, Agijas Stakas un Zanes Raičenokas-Raišonokas ilustrācijas.

Foto: publicitātes

Atkārtoti izdota Kornēlijas Apškrūmas grāmatiņa ar Maijas Brences ilustrācijām «Ceļojums pēc Ziemassvētku eglītes». Jaukās, sirsnīgās rindās dzejniece ietvērusi gan Ziemassvētku gaidīšanas prieku, gan labestīgu attieksmi pret dzīvo dabu. Kaķēns Muris, suņuks Ferguss un gailis Pēcis dodas uz mežu pēc eglītes. Bet meža ainavas ir tik krāšņas, ka nevienam negribas tās postīt. Līdz nāk atklājums: svinēt svētkus taču var arī mežā pie dzīvas eglītes!

Bērniem, kas tikai mācās lasīt, noderīga varētu būt grāmata «Burtu pasakas», kas pirmizdevumu piedzīvoja jau 1962. gadā. Tajā iekļautas 29 pasakas, kuras sarakstījuši iemīļotie latviešu rakstnieki Mirdza Bendrupe, Jāzeps Osmanis un Margarita Stāraste. Ar to palīdzību bērni vieglāk iepazīs burtus un iemācīsies lasīt paši. Bērnu iztēli palīdzēs rosināt arī krāšņās, jaukās Margaritas Stārastes ilustrācijas.

Gaidīsim svētkus, svinēsim svētkus un pēc tam atcerēsimies tos, lasot un pārlasot lieliskās latviešu autoru grāmatas!

www.zvaigzne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu