Rīgas mākslas telpā dzeju lasīs Nežberte, Tomašs un Treibergs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

21. februārī, plkst.17 izstāžu zālē «Rīgas mākslas telpa» latviešu mūsdienu mākslas izstādē «No laika gala» notiks dzejas lasījumu vakars, kurā uzstāsies dzejniece un fotogrāfe Luīze Lote Nežberte, kā arī dzejnieki Jānis Tomašs un Toms Treibergs.

Kā informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Anete Pitena, Nežberte ir fotogrāfe, kura mācās Starptautiskajā fotogrāfijas skolā ISSP. Dzeju Nežberte raksta apmēram trīs gadus, šogad pirmoreiz piedalījās Latvijas Rakstnieku savienības organizētajā Jauno autoru seminārā, kurā guvusi vienprātīgu recenzentu atzinību.

Tomašs ir dzejnieks, kuram nupat iznācis debijas krājums «Melnie darba cimdi». Tā redaktors Aivars Eipurs stāstīja, ka Tomašs latviešu jaunākajā dzejā ir tīrradnis. Lai gan amatu mācījies arī no grāmatu plauktiem, viņš ir dzejnieks no dabas, kurš dāvā lieliskus tēlus, gluži jaunus šķietami vairs nepārspējamajā dzejas vidē.

Savukārt Treibergs līdz šim publicējis divus dzejoļu krājumus - «Gaismas apstākļi» un «Drudzis». Treibergs ir etīžu teātra «Nerten» aktieris un režisors, un kopā ar rakstnieku Svenu Kuzminu veido raidījumu «Cienījamie lasītāji. Etīdes par literatūru» Latvijas Radio 1.kanālā.

Jau ziņots, ka līdz 26. martam izstāžu zālē «Rīgas mākslas telpa» ir aplūkojama Aijas Zariņas, Kaspara Teodora Bramberga, Gintera Krumholca un Artūra Virtmaņa darbi latviešu mūsdienu mākslas izstādē «No laika gala».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu