Monika Zīle “Nerīga”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Monikas Zīles neliela grāmatiņa ar attēlotu rudenīgi lietainu mājas logu, aiz kura, šķiet, lēnām rit lauku cilvēku dzīve. Grāmata pilna ar aizraujošiem pastāstiem un apcerēm par vienkāršo latviešu cilvēku dzīvi un tās līkločiem.

Cauri stāstiem jaušama autores saikne un mīlestība uz Latvijas dabu un cilvēkiem. Rakstniece tik fascinējoši viegli un pavisam reāli atspoguļo latviešu cilvēka nedaudz smeldzīgo, nedaudz sentimentālo ikdienas darbu un domu vienkāršo ritumu, kurš nemanot saplūstot ar sapņu ilūzijām, kas arī palīdz izdzīvot grāmatu varoņiem.

Grāmata noteikti aizraus ar īpašo Monikas Zīles skatījumu uz lietām, kurām ikdienā paejam garām nepamanot, kā arī kādā no tēliem noteikti atradīsiet ko pazīstamu, dzīvē redzētu, kas liks aizdomāties.

Kā saka pati autore: „Nerīga nav ģeogrāfisks punkts, bet mūsu iekšējās telpas daļa, kuru tikpat kā neapskata augstākās sabiedrības hronikās un nedaudzina reklāmās. Iespējams, tāpēc tur saglabājies daudz neizbradātas vienkāršības.”

Apjoms 165 lpp. Izdevniecība “Jumava

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu