Tims Grīns "Aci pret aci"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunajā darbā Grīns piedāvā baisu, gudru un sasprindzinājuma pilnu ceļojumu, rosinot lasītāju atbildēt uz jautājumu: „Cik tālu savā atriebē ietu tu?”

Tikai viens princips nav mainījies kopš aizlaikiem – atriebe aci pret aci joprojām ir spēkā par tik nežēlīgu nodarījumu, kas jāizcieš jaunajam politiķim Reimondam Vaitam. Divdesmit gadus viņš pavadījis visstingrākā režīma cietumā, notiesāts par noziegumu, par kuru nav pat nojautis. Grīna mūsdienīgajā spriedzes trillera gaisotnē atmaksas smagums ir vēl jo skaudrāks un intensīvāks nekā tā vēsturiskajam līdziniekam – grāfa Mote Kristo dzīvesgājumam. Grīna romānā ieroči un darbības lauks ir mūsdienu vide – banku korporāciju sistēmas, Kongresa palāta; tikai atriebes piesātinājums ir nemainīgi skaudrs. Grīna varonis nepazīst žēlastību – vērsdamies pret saviem mocītājiem, viņš sev nav licis nekādas robežas.

Tims Grīns ir deviņu žilbinošu spriedzes trilleru autors. Viņa darbi ikreiz ir neaizmirstams notikums. Līdzīgi kā savā agrāk izdotajā romānā „Piektais eņģelis”, jaunajā darbā Grīns piedāvā baisu, gudru un sasprindzinājuma pilnu ceļojumu, rosinot lasītāju atbildēt uz jautājumu: „Cik tālu savā atriebē ietu tu?”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu