Džīna M. Ouela „Alu lāča klans”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielisks episks darbs, kas saviļņojis iztēli miljoniem ļaužu, tāds ir apgāda "Zvaigzne ABC" izdotais Džīnas M.Ouelas debijas romāns „Alu lāča klans”. “Alu lāča klans” ir vēsturiska piedzīvojumu romāna, mīlas stāsta un pasakas apvienojums. Tas ir romāns par apbrīnojamu skaistuma spēku, aizkustinoša sāga par cilvēku savstarpējām attiecībām un mīlestības robežām.

Kad vecāki ir gājuši bojā zemestrīcē, piecgadīgā Eila mežā paliek gluži viena. Nosalusi, izsalkusi un pēc alu lauvas uzbrukuma arī smagi ievainota, meitenīte ir lemta nenovēršamai bojāejai, taču negaidot viņu atrod pirmatnējie cilvēki, kuri sevi dēvē par Alu lāča klanu un sākotnēji uz Eilu raugās kā uz pavisam svešādu būtni. Sākas meitenes cīņa par izdzīvošanu un vietu šajā sabiedrībā. Blondā, zilacainā Eila klana ļaudīm šķiet mīklaina svešiniece, sākumā meitene tiek atstumta un uztverta ar neuzticību. Tomēr, kopīgi cīnoties par izdzīvošanu, klana ļaudis un Eila sāk izjust savstarpēju cieņu un apbrīnu.

Romāna darbība risinās 35 000 gadu senā pagātnē, kas atainota ļoti dzīvi un ar neizsīkstošu fantāziju.

“Alu lāča klans” (508 lpp.) Džīnu M. Ouelu ir ierindojis pasaules atzītāko bestselleru autoru saraksta augšgalā.

Romānu no angļu valodas tulkojusi Baiba Jansone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu