«Avots» izdod latviešu-itāļu vārdnīcu un Lasenbergas dzejoļus bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Avots» laidusi klajā divas jaunas grāmatas - Daces Lasenbergas pasaku dzejoļus bērniem «Pieci kaķi, trīs peles un vēl viskautkas...» un latviešu-itāļu valodas vārdnīcu.

«Pieci kaķi, trīs peles un vēl viskautkas...»

Grāmatiņā apkopotas 10 Daces Lasenbergas ritmiskās pasakas ar pašas autores ilustrācijām.

Reizēm pasaciņas darinātas kā dzejolis bērniem ar atskaņām, bet nereti – kā ritmisks stāstījums, kurā vārdi atskaņojas nevis rindiņu beigās, kā tradicionāli ierasts, bet, piemēram, to viducī. Šāda izteiksmes forma lieliski attīsta bērna valodas un ritma izjūtu, kā arī rosina radošu domāšanu.

Dace Lasenberga ir vairāku bērnu grāmatu autore – viņas klāstā ir gan prozas darbi, gan citi «pasaku dzejoļi».

90 lpp., 14x21cm, mīkstie vāki

«Pieci kaķi, trīs peles un vēl viskautkas...»
«Pieci kaķi, trīs peles un vēl viskautkas...» Foto: publicitātes

Latviešu-itāļu valodas vārdnīca

Izdevumā ir ap 20 000 pamatvārdu un vārdkopu. Tā domāta cilvēkiem, kas lieto itāļu valodu ikdienas situācijās un vēlas papildināt savas zināšanas.

Vārdnīca ļaus tulkot ne visai sarežģītus tekstus, kā arī noderēs mutvārdu saziņai. Tajā apkopota galvenokārt sarunvalodas leksika, kā arī bieži lietojami vārdi un izteicieni tādās jomās kā māksla, politika, sports, lauksaimniecība, celtniecība.

Savukārt vārdnīcas ievaddaļā sniegts izsmeļošs itāļu valodas rakstības un izrunas skaidrojums, kas atvieglos valodas apguvi iesācējiem.

498lpp, 10x14cm, mīkstie vāki

www.avotsabc.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu